Les adolescents i menors d'edat assetjades pel Manuel, un agent de la Policia Nacional que va pegar una pallissa a un home a Linares (Jaén), han trencat el seu silenci i han explicat les actituds masclistes i pedòfiles que tenia aquest policia amb les noies del poble.

Un policia de Linares assetjava menors d'edat

Manuel F.N.; l'agent de l'escola bàsica de la Policia Nacional, era conegut al poble per assetjar noies menors d'edat: tant per Instagram com quan estava de servei. "Siempre iba masticando chicle en plan chulo: te miraba desde el coche patrulla y te hacía la autopsia de arriba a abajo", explica una de les noies a qui Manuel va assetjar a El Español. 

Captura acoso Manuel / Instagram

Manuel, un dels policies de l'agressió de Linares, presumptament, hauria assetjat nenes menors d'edat tant per Instagram com quan estava de servei / Instagram

L'adolescent  ha aprofitat l'ocasió per explicar que, quan tenia 18 anys, sense conèixer de res al policia, aquest la va començar a parlar per xarxes socials i, per surrealista que sembli, explica que el seu cas no era excepcional: "Le hablaba a todas las niñas por Instagram y eso lo sabe todo Linares. No es normal que lo haga siendo un agente de la autoridad". A més, el Manuel a la seva foto de perfil del seu Instagram surt amb l'uniforme policial i havia rebut diverses queixes a comissaria pel seu comportament inapropiat.

Assetjament mentre estava de servei i per Instagram

"Era un baboso. Ese policía reaccionaba a las fotos que colgaba en mi perfil de Instagram y se ponía a decirme piropos", explica la noia, que ha volgut preservar el seu anonimat. Per l'assetjament no acaba aquí: la noia se'l va trobar en un local de Linares i va començar a dir comentaris inapropiats a la jove.

Policies Linares / Twitter Asilvestra0_B

El Manuel, a l'esquerra, és un dels agents de l'agressió de Linares a qui algunes noies del poble han exposat a xarxes socials per assetjar-les / Twitter Asilvestra0_B

Però el cas d'aquesta noia, malauradament, no és l'únic: una vegada va començar a seguir pel carrer a una veïna de Linares, va aturar el cotxe policial davant seu i li va dir: "Te voy a tener que detener". Una altra noia, a l'entrevista amb El Español, ha explicat que quan ella tenia 15 anys el Manuel la va començar a assetjar per Messenger i, de fet, dos anys després, quan en tenia 17, li va respondre a una fotografia dient: "Mmmm esa lengua", comentari que va considerar molt inapropiat, tenint en compte que era per part d'un policia nacional cap a una nena menor d'edat.

"Me empezó a tocar por debajo de la cintura"

A més, el Manuel, li enviava fotos de la seva terrassa convidant-la a casa seva i, a vegades, quan se'l trobava al Tomate, un local molt conegut a Linares, també la molestava: Una vez me vio en el Tomate y se acercó a hablar conmigo, me empezó a tocar por debajo de la cintura y me fui porque me sentí violenta", comenta indignada.

Tot i que de moment no s'ha presentat cap denúncia d'assetjament a menors per part del Manuel, els policies estan investigant el cas, ja que han estat moltes les noies que han compartit per internet els missatges tan desagradables que, presumptament, els enviava el Manuel; que actualment està ingressat a presó per haver pegat una pallissa a un home al mig del carrer a Linares.