El principal policia que va portar la investigació i va ser la cara mediàtica de tot el cas de Daniel Sancho a Tailàndia acaba detingut. L'exsubdirector de la Policia tailandesa Surachate Hakparn, més conegut com a Big Joke, s'ha acabat entregant aquest dimarts a la tarda en una comissaria de Bangkok després d'una ordre d'arrest per blanqueig de capitals vinculat a una xarxa d'apostes en línia. El tribunal va prendre la decisió de procedir amb aquest mecanisme després de considerar que hi havia "proves" per creure que havia comès un delicte.

Les imatges difoses per la cadena pública Thai PBS mostren a Big Joke envoltat d'agents en una comissaria de Bangkok aquest dimarts a la tarda. Aquesta s'ha realitzat després de l'ordre d'arrest emesa pel tribunal, com ja havia sol·licitat prèviament el departament de Policia Metropolitana de Bangkok. El lliurament de l'exsubdirector del cos tailandès, que sempre va defensar la seva innocència, arriba després que ell mateix eludís fins i tot en tres ocasions les citacions policials relacionades amb la investigació del cas. L'arrest, a més, es produeix una setmana abans del judici contra Daniel Sancho que començarà dimarts vinent 9 d'abril, crim que va investigar i del qual va ser la principal cara mediàtica fins a ser apartat.

Corrupció i blanqueig de l'investigador de Daniel Sancho

Big Joke va ser assenyalat per l'Oficina Central d'Investigació (CIB) com un dels cinc agents sospitosos de formar part d'una trama de suborns. El CIB va indicar que els agents serien acusats d'acceptació de suborns, abandonament de funcions i que no es descartava ampliar l'acusació a blanqueig de capitals, detallant que la xarxa de suborns va realitzar transferències de fins a 300 milions de bat (gairebé 8,4 milions de dòlars o més de 7,7 milions d'euros). Aquest cas està vinculat, a més, amb el registre policial que es va produir el setembre passat a la casa de l'exsubdirector a Bangkok, en un moment en què es postulava per ser nomenat director de la Policia Nacional de Tailàndia.

Apartat del cas Daniel Sancho pel primer ministre de Tailàndia

L'ara arrestat, després d'entregar-se en una comissaria de Bangkok, va ser la cara mediàtica de la investigació contra Daniel Sancho pel suposat assassinat del colombià Edwin Arrieta. Després del seu lliurament aquest dimarts, una setmana abans que comenci el judici contra l'espanyol a l'illa tailandesa de Samui, s'ha tornat a posar el focus en aquest exsubdirector policial acusat d'estar ficat en una trama de suborns.

En qualsevol cas, el primer ministre del país, Srettha Thavisin, va apartar al llavors subdirector de la Policia de Tailàndia de la investigació de Daniel Sancho per protegir la transparència de les indagacions policials i judicials sobre la xarxa d'apostes en la qual està, suposadament, ficat. No és la primera vegada que la figura de Big Joke, que exercia com un dels sis subdirectors de la Policia de Tailàndia, protagonitza una polèmica, ja que l'any 2019 va ser apartat del cos sense explicacions i un any després el seu cotxe va ser tirotejat.