Marin Eugen Sabau, més conegut per ser el pistoler de Tarragona, ha declarat aquest dilluns a petició de la jutge que porta el cas en el jutjat d'instrucció 5 de Tarragona. La declaració s'ha dut a terme a través d'una videoconferència des de l'hospital penitenciari de Terrassa, on l'home està ingressat des del març. L'acusat per un delicte d'intent d'homicidi ha assegurat en la seva versió dels fets que els Mossos el van disparar sense avisar.

El pistoler culpa els Mossos del desenllaç del tiroteig

"Estic paraplègic i porto 45 punts en una mà. No puc moure bé el braç esquerre, porto cargols i no sento el pit", ha explicat Sabau. En la petició de declarar, l'acusat va demanar contestar només les preguntes del seu advocat i no donar més explicacions sobre la decisió d'acollir-se a la Llei d'Eutanàsia. Durant la compareixença davant el jutge, l'exvigilant de seguretat ha responsabilitzat els agents de la policia catalana del fatal desenllaç. Segons ha afirmat, van ser els Mossos els qui van disparar primer i aquest primer tret el va deixar inconscient. "No em va avisar ningú, em van disparar directament sense avisar-me ni parlar amb mi", ha explicat. En aquesta declaració exculpatòria, també ha recordat que tres o quatre mossos el van agafar per l'armilla antibales que duia posada i el van sacsejar. Després, segons assenyala, només recorda despertar a l'hospital.

L'acusat es va desmaiar després de rebre un tret de la policia

"Estava estirat, tenia pedra a un costat i l'altre i de sobte sento un tret. Més tard vaig rebre un tret al pit i vaig caure", ha explicat. L'acusat assegura que es va desmaiar, però només un moment. "Al cap d'una estona, vaig veure com uns Mossos em donaven la volta i m'aixecaven per l'armilla. Un policia estava damunt meu i els altres a esquerra i dreta. Em vaig tornar a desmaiar i ja em vaig despertar a l'hospital", ha afegit. Eugen Sabau ha assegurat que mai va haver-hi una voluntat de negociar per part dels agents i que ningú va parlar amb ell. 

El detingut no s'ha referit en cap moment de la declaració al fet d'haver disparat a tres excompanys de l'empresa on treballava, Securitas. Tampoc ha volgut dir res sobre els trets que va propiciar sobre agents dels Mossos en la seva fugida per carretera en direcció a Maspujols, on es va atrinxerar i posteriorment va ser reduït. És el primer cop que el pistoler declara davant la titular del jutjat que porta el cas, després que s'acollís al seu dret a no declarar just després dels fets, el desembre passat. 

La magistrada tira endavant el procés d'eutanàsia

Pel que fa al procés d'eutanàsia que va demanar l'acusat, la jutge ja ha assegurat que no l'interromprà, malgrat la negativa del sindicat policial USPAC, que demanava aturar el procés fins que no s'hagués celebrat el judici. En paral·lel, la instrucció segueix el seu curs i, segons l'advocat, faltarien els informes de balística.

Sabau està acusat d'un delicte d'intent d'homicidi

Sabau va anunciar públicament per correu electrònic que volia venjar-se de l'empresa, que l'havia tractat malament: "Vacunaré els caps de Securitas". El matí 14 de desembre de 2021 es va presentar a les oficines amb una perruca, va treure una arma i va ferir quatre excompanys de feina. Posteriorment, es va atrinxerar en una masia de Maspujols, on els Mossos d'Esquadra el van disparar per aturar-lo. Per aquests fets, Eugen s'enfronta a un judici per un delicte d'intent d'homicidi.