La Policia Local de Blanes, juntament amb la Policia Local de Lloret de Mar (Selva), ha detingut un traficant després d'una increïble persecució, segons informa ACN. Els fets van ocórrer el passat dilluns a la tarda. L'home, que conduïa un tot terreny d'alta gamma, va fugir de la policia al centre de Blanes. Mentre aquests el perseguien, l'arrestat va intentar escapar a gran velocitat que va punxar una roda. Com que no va poder seguir amb cotxe, ho va provar a peu, però sense èxit.

Els fets van tenir lloc al voltant de les tres de la tarda. Un caporal de la Policia Local de Blanes va fixar-se en el conductor d'un tot terreny de gamma alta i li va semblar que podria ser un delinqüent habitual a qui se li havia retirat el carnet. Per això, va decidir-li aturar-lo quan circulava per la plaça dels Països Catalans. El conductor, però, no va fer cas a les indicacions de l'agent i va fugir amb una conducció temerària. El caporal va començar a perseguir-lo en moto i va demanar reforços. En la persecució s'hi van afegir tres motoristes i dos cotxes patrulla. El fugitiu va circular per diversos carrers fins que va enfilar la GI-682 en direcció a Lloret de Mar.

Una persecució accidentada

En enfilar-se per un camí de sorra, les rodes del cotxe van punxar. Va ser aleshores quan la policia va aprofitar el moment per córrer darrere del fugitiu i el van aconseguir detenir. Abans que l'emmanillessin, però, l'home s'hi va resistir de manera violenta. En un principi, se'l va acusar d'un delicte de conducció temerària. Però poc després, a aquest se n'hi van afegir altres delictes.

Maletes amb droga i matrícules espanyoles falses

Els policies van registrar el detingut i van trobar-li fins a 20.557 euros en efectiu i 100 rubles russos al damunt. A més, dins el maleter del tot terreny es van localitzar cinc maletes. Tres estaven buides, i suposadament havien contingut droga que el traficant ja havia venut. Però a les altres dues hi havia 14 bosses de cabdells de marihuana. Els agents calculen que el valor de la droga intervinguda ascendeix a 84.000 euros al mercat negre. Al maleter els policies també hi van trobar una màquina per envasar al buit, una bàscula de precisió i pebre, fet que dificulta que els gossos detectors localitzin la droga.

A banda de la droga, també hi havia diversos jocs de matrícules espanyoles falses. Els agents van comprovar que el cotxe era originari de Lituània i que el detingut anava fixant els diferents jocs de plaques falses amb imants damunt les altres.

El detingut ha ingressat a presó

Al detingut se l'acusa de delictes contra la salut pública, falsificació de documentació, conducció temerària, resistència i desobediència a agents de l’autoritat, així com conduir un vehicle de motor sense el permís de conducció. En el moment de la detenció, l'home no duia la documentació. Per aquest motiu, la policia li va prendre les empremtes dactilars i les ha enviades a les autoritats de Lituània perquè en confirmin la identitat.

Actualment, l'arrestat ha passat la nit a les garjoles de comissaria i aquest dimarts ha passat a disposició judicial. Després de prendre-li declaració, el jutjat l'ha enviat a presó.