Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Trànsit de la Regió Policial Central van detenir un home, de 25 anys, com a presumpte autor de tres delictes de falsificació de document públic i per conduir sense permís per pèrdua de vigència per punts. La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a finals de 2021, quan un home va denunciar haver rebut diverses denúncies de trànsit d'un vehicle que no era el seu. 

El Grup de Recerca i Documentació de la comissaria de Manresa va demanar imatges de totes les sancions que l'home havia rebut i va observar que el vehicle certament era molt semblant al que portava el denunciant i que, a més, duia la mateixa placa de la matrícula. No obstant això, els agents van identificar que es tractava d'una falsificació.

Al llarg de la investigació, els agents dels Mossos van tenir coneixement que un veí de Vila-Real (València) també havia estat víctima del detingut, ja que li havia arribat una denúncia d'un vehicle amb la seva matrícula.

Un culpable amb antecedents

Després de diverses indagacions, els Mossos van identificar una persona relacionada amb els dos casos que tenia antecedents per uns fets similars comesos mesos abans.

Així mateix, els agents van identificar el presumpte autor del delicte i el van localitzar a Sant Boi de Llobregat. En el moment de la detenció, l’autor estava conduït el seu vehicle amb plaques falsificades, el propietari de les quals ho desconeixia.

El detingut és reincident, ja que se'l relaciona amb un total de tres delictes de falsificació de plaques de matrícula, a més de conduir sense permís per pèrdua de vigència per punts i circular sense assegurança ni la ITV en vigor.

Treballava en un taller mecànic

L'autor dels fets aconseguia les numeracions de les plaques de matrícula a través d'un grup de WhatsApp destinat a parlar sobre aquest model de vehicle. Els membres del grup, confiats, enviaven imatges dels seus cotxes. Era aleshores quan el detingut aprofitava el taller mecànic on treballava per obtindre les plaques de matrícula i circular amb total impunitat, ja que tenia el permís de conduir retirat.

Els titulars de les matrícules falsificades van rebre diverses denúncies per infraccions de trànsit que cometia el detingut amb els consegüents perjudicis personals i econòmics que això comporta. Per aquest motiu, els Mossos han notificat als diferents òrgans denunciants la identitat correcta per fer l’anul·lació dels expedients a les víctimes i la correcta notificació al conductor detingut.

Al detingut se li ha retirat els punts corresponents i haurà d’abonar les sancions de les infraccions comeses. Finalment, ha passat a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Boi del Llobregat.