Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir a Tarragona una dona de 41 anys acusada d'un delicte de conducció temerària. L'arrestada circulava sota els efectes de l'alcohol i amb una menor dins el vehicle. A més, els agents informen que la dona es va negar a fer-se les proves d'alcoholèmia.

La dona portava la seva filla envoltada de deixalles

Els fets van tenir lloc el passat dilluns, al voltant de les 11.00 hores. Van ser diversos conductors els qui van alertar a través del telèfon d'emergències 112 que un turisme circulava fent ziga-zagues per l'A-7 en sentit Barcelona i que podria portar un nadó a la part del darrere.

Els agents van decidir anar a la cerca de la dona. Més tard, van localitzar el vehicle aturat en una rotonda ubicada al PK 1171 de l'N-340 a la Móra, però no la van aturar. Finalment, la van interceptar al punt quilomètric 4 de la TP-2039, al seu pas per Tarragona. 

Un cop aturat el vehicle, els agents van comprovar que en el seient de la part posterior hi havia una nena de 4 anys en una situació molt deplorable, fent servir un sistema de retenció infantil, envoltada d'ampolles d'alcohol i altres deixalles. La policia va poder confirmar que es tractava de la filla de la detinguda.

La detinguda superava en excés els límits d'alcohol permesos

La conductora, que presentava signes evidents d'anar sota els efectes de l'alcohol, va accedir en un primer moment a fer-se la primera prova de detecció. El resultat: 1,80 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire expirat. El màxim permès se situa en un 0,25. Una estona després, els agents van requerir-li una segona prova, però s'hi va negar.

Per tots aquests fets, els agents van procedir a la seva detenció, a més d'immobilitzar el vehicle. Pel que fa a la menor, aquesta va ser traslladada a dependències policials fins que un familiar se'n va fer càrrec. La detinguda passarà en les pròximes hores a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.