Els Mossos d'Esquadra s'han vist involucrats en una persecució de pel·lícula a l'autopista AP-7, a l'altura de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre). Els agents de la policia catalana van detectar a dos homes amb una actitud sospitosa i, en enxampar-los cometent un presumpte furt, els dos homes van emprendre una fugida de la qual només un dels delinqüents ha pogut escapolir-se. Els dos presumptes lladres van fugir dels Mossos d'Esquadra amb el seu vehicle, circulant en sentit contrari a una elevada velocitat i de forma temerària per l'autopista AP-7. Després de perseguir-los durant diversos quilòmetres, els agents dels Mossos d'Esquadra van aconseguir detenir un dels presumptes lladres, el que precisament conduïa el vehicle en direcció contrària; tanmateix, el seu company va aconseguir fugir corrent, i encara no se l'ha localitzat. Al detingut, de 32 anys, a banda d'un delicte de furt, se li imputen tres altres delictes: un de conducció temerària, un altre per conduir sense haver obtingut mai el permís i finalment un per negar-se a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia sol·licitades pels Mossos. 

Els Mossos van sospitar que els homes intentaven cometre un robatori amb el mètode de la "roda punxada" o "punxa-rodes"

Els dos presumptes lladres intentaven robar objectes de l'interior d'una furgoneta aturada al voral de l'AP-7, a l'Ampolla, mentre un altre l'esperava al volant d'un turisme. Per cometre aquest furt havien utilitzat el conegut mètode de la "roda punxada", que consisteix a advertir el conductor d'un vehicle aturat que té una roda punxada, excusa amb la qual entretenen la víctima mentre un altre lladre s'endú les seves pertinences; en altres ocasions, no obstant això, els lladres punxen la roda de la seva víctima i és en el moment que els ofereixen ajuda que aprofiten per robar, com en aquest cas. Es tracta d'un mètode de robatori que ha portat molts mals de cap als agents de la policia, els quals adverteixen que, a menys d'enxampar aquests lladres in fraganti, és molt difícil localitzar-los i detenir-los.

En aquesta ocasió, però, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de l'Ametlla de Mar, van sospitar des del primer moment en què van veure els dos homes amb una actitud sospitosa prop d'una furgoneta aturada. Els agents van apropar-se als individus, constatant així que estaven intentant cometre un furt a l'interior del vehicle amb el mètode del "punxa-rodes" o "roda punxada", i en intentar detenir-los, els dos sospitosos van fugir en cotxe a una elevada velocitat. És en aquest moment que comença una persecució de pel·lícula, amb un final agredolç i encara obert. 

Els lladres van incorporar-se a l'AP-7 en sentit contrari, i van circular així diversos quilòmetres

Els dos homes, en observar la presència de la policia, van pujar al seu cotxe i van fugir dels agents a gran velocitat i conduint de forma temerària, ignorant els senyals dels agents perquè s'aturessin. Els lladres van arribar a sortir de l'autopista a l'Ametlla de Mar per a tornar-s'hi a incorporar instants després, tot i que en sentit contrari, i van circular diversos quilòmetres en direcció contrària. A la vegada, els lladres feien diversos avançaments prohibits i obligaven a la resta d’usuaris de l'autopista a fer maniobres per no xocar amb ells.

Final agredolç i encara obert: els Mossos han detingut un dels lladres, mentre l'altre va aconseguir escapar

Finalment, els Mossos d'Esquadra van aconseguir barrar el pas al vehicle, però la persecució no va acabar aquí: els dos lladres van intentar, aleshores, fugir corrent dels agents. Els Mossos van poder interceptar un dels presumptes lladres, el que conduïa el cotxe, mentre que l'altre va aconseguir fugir i escapolir-se. El detingut està acusat de ser l'autor d'un presumpte delicte de furt, de conducció temerària, de conducció sense haver obtingut mai el carnet i de negar-se a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia. Tanmateix, el detingut, que ja ha passat a disposició judicial, ha quedat en llibertat amb càrrecs, segons l'ACN.