Sovint, quan anem amb el cotxe, no ens parem a pensar que podríem ser víctimes d'un robatori. Però realment, els lladres tenen molts mètodes per actuar en qualsevol lloc i en qualsevol moment. De fet, últimament observem un mètode que està agafant protagonisme: el mètode de punxa-rodes. Els lladres que fan servir aquest mètode se centren, sobretot, en turistes estrangers o persones vulnerables. A més, una acció policial contra ells pot resultar difícil —tret que siguin pillats in fraganti—, ja que, quan han comès el delicte, escapen sense deixar cap mena de rastre que els pugui identificar.

Els Mossos d'Esquadra, capficats en la seva detenció, adverteixen a través de les xarxes socials d'aquest tipus de robatori perquè la població estigui alerta de l'activitat de les bandes especialitzades a cometre furts a través del punxa-rodes arreu de Catalunya. En una última publicació a Twitter, els agents de la policia catalana inclouen un vídeo molt explícit i on es pot veure com actuen els lladres. 

Així actuen els lladres punxa-rodes

En les imatges s'observa, primer, el cotxe de la víctima estacionant en un pàrquing. Segons després, un dels lladres s'acosta caminant per intentar entretenir la víctima amb el pretext d'una suposada punxada a la roda. A continuació, apareix un segon cotxe amb la resta dels autors del robatori i aparquen just al costat del vehicle de la víctima. Aprofitant que el primer lladre la distreu, cometen el furt. Abans que la persona s'adoni que ha estat víctima d'un robatori, els lladres escapen ràpidament amb el cotxe.

Vídeo dels Mossos d'Esquadra on s'observa el mètode de robatori dels punxa-rodes I Imatges: Twitter Mossos

Com podem evitar els punxa-rodes

Així és com podem evitar un robatori de punxa-rodes:

1. Sempre que es baixa del vehicle s'ha de portar a sobre els objectes de valor i bloquejar les portes del cotxe.

​2. Desconfiar de les persones desconegudes que s'acostin.

3. Si insisteixen o et fan sentir insegur, truca al 112.

Una víctima dels punxa-rodes s'escapa dels Mossos

A principis d'aquest mes de juliol, els carrers més cèntrics de Barcelona van viure una persecució de pel·lícula després d'un intent de robatori per punxa-rodes. El més sorprenent de tots és que el fugitiu era la mateixa víctima i no els lladres. Els Mossos d'Esquadra anaven de paisà i es van adonar que un individu estava sent víctima d'un intent de robatori per part de dos punxa-rodes que anaven en moto. En veure-ho, es van traslladar fins al lloc dels fets per advertir el conductor, però aquest va escapar amb el cotxe a una velocitat temerària.