Les coses s'han complicat encara més. Si bé l'home de 59 anys de nacionalitat marroquina detingut pels Mossos d'Esquadra per haver, suposadament, matat la Rachida, la seva dona, de 51 anys, a Vic, nega els fets i assegura que va marxar ella sola, els Mossos han confirmat que el cadàver que va ser trobat entre Sant Martí de Centelles i Centelles, divendres a la tarda de la setmana passada, és ella. És el cos de la dona que buscaven i que la policia creu que va ser assassinada per ell. El passat de l'home, que va treballar en una empresa de la zona, més les triangulacions del seu terminal mòbil i unes proves forenses fetes al vehicle de l'home, han portat als investigadors de la Unitat Central de Persones Desaparegudes de la DIC dels Mossos fins al cos, tal com va avançar ElCaso.cat malgrat l'habitual excés de zel de la policia catalana per facilitar informació. El cadàver de la Rachida estava en avançat estat de descomposició i en un lloc complicat d'accedir. Les proves forenses han confirmat, tot i això, que era ella i ara s'haurà de confirmar com va morir. Les sospites de la policia catalana són que l'home la va colpejar i després la va traslladar fins en aquesta zona apartada de Centelles al maleter del cotxe. La Divisió de Policia Científica dels Mossos van trobar restes de sang de la dona al portaequipatge.

El detingut, la parella de la dona i el pare dels cinc fills que tenien en comú, va ingressar a presó el mateix dilluns, poques hores després de ser detingut a Vic. Davant del jutge va explicar que el 19 d'abril, quan la dona va, segons ell, marxar, la van veure a la zona de l'estació del tren de la capital d'Osona. Les contradiccions de l'home i els seguiments policials van confirmar que amagava alguna cosa. La detenció, tot i que encara no havien localitzat el cadàver, es van precipitar el dissabte 11 de maig, quan van saber que l'home tenia intenció d'escapar de Catalunya i marxar cap al seu país, al Marroc, on hagués estat molt complicat poder-lo reclamar si finalment se l'hagués pogut relacionar amb el crim. Els investigadors especialitzats en persones desaparegudes dels Mossos tenien clar que l'havia matat, però no deixava de ser una detenció arriscada; si el jutge no ho veia clar i no ingressava a presó, podia marxar, destruir proves i escapar al Marroc. L'escorcoll a casa seva no va aportar res rellevant, però la inspecció ocular al vehicle sí que van permetre trobar restes de sang, fet que van deixar en safata d'or la petició a la Fiscalia per tal de demanar l'ingrés a presó.

Localitzat el cadàver de la Rachida

Amb l'home entre reixes van seguir els escorcolls i la recerca del cadàver. Ell nega tenir-hi res a veure, però els investigadors el van advertir. Amb la seva col·laboració o sense, trobarien el cadàver. Tenien diversos punts i els van anar mirant, amb l'ajuda també de guies canins. Divendres van localitzar el cadàver en una zona propera a una empresa on ell havia treballat feia anys. Aquest dimarts, sota la direcció de la jutgessa dels delictes contra la dona dels jutjats de Vic, es va fer la reconstrucció del crim i es va portar l'home fins a la zona on els Mossos van trobar el cadàver. Es desconeix, a hores d'ara, si va acceptar el crim o si va declarar o col·laborar amb el fiscal i la magistrada; després va tornar cap a la presó de la Roca, Quatre Camins, on es preveu que hi estarà durant anys.

Amb la localització del cadàver es tanca un primer capítol d'un cas que ara arrenca una nova dimensió, amb la instrucció per homicidi, però amb el cadàver, que podrà aportar llum a com, suposadament, va ser morta pel seu marit, i també pels fills, que podran ara repatriar el cos de la dona cap al Marroc, d'on eren originaris la família.