Els Mossos d'Esquadra estan convençuts que l'home de 59 anys que aquest dissabte va ser detingut per haver assassinat la seva dona, la Rachida Om Nassim, a Vic, a Osona, va amagar el cadàver després de produir-li la mort. El cos, però, tot i que s'han fet escorcolls en diversos punts de la comarca, també a casa d'ells, no ha aparegut. L'únic fil que tenen ara mateix els investigadors de la Unitat Central de Persones Desaparegudes de la DIC dels Mossos és les contradiccions de l'home i unes restes de sang que es van trobar al maleter del vehicle de l'home i que fan pensar als investigadors d'aquest cas sota secret de sumari que va matar la Rachida, voluntàriament o no, i després la va traslladar per ocultar-la i evitar que fos descoberta. Els Mossos, però, el passat dissabte el van detenir a Vic, abans que pogués agafar un vol cap al Marroc

Ja tenia els vols comprats i la policia sospita que la seva intenció era escapar. Cal recordar que el Marroc és un lloc on una eventual extradició seria molt complicada i seria fàcil que l'home, si hagués de retornar a Catalunya, ho fes. Ell va assegurar a la jutgessa que no tenia cap intenció d'escapar, que hagués tornat a Vic, però ningú se'l creu. L'home no tenia una feina fixa i es dedicava a vendre el que anava recollint i la magistrada creu que pot escapar, com ja va intentar, si quedava en llibertat durant la instrucció.

Després de ser detingut, l'home no va declarar a comissaria, però sí que ho va fer quan aquest dilluns va ser entregat per la policia al jutjat de violència contra la dona de Vic. Assistit per l'advocat d'ofici, va ser interrogat per la jutgessa, que va preguntar directament a l'home si havia matat la Rachida, la seva dona. Ell ho va negar. Va mantenir la versió que havia donat als Mossos el dia 19 d'abril, quan va presentar-se a la comissaria per denunciar la desaparició de la seva dona. 

Escola Pare Coll a Vic / GRS
Escola Pare Coll a Vic / GRS

Ell manté, segons han explicat fonts de la seva defensa a ElCaso.cat, que la dona va marxar de manera voluntària després d'una discussió. Com que no sabia on era, i d'haver-la vist per darrer cop per la zona de l'estació de Vic -ells vivien a la zona del Remei, al sud de la capital d'Osona-, va presentar la denúncia per si li havia passat alguna cosa. L'home va explicar a la jutgessa que creu que acabarà tornant, i si bé ha estat detingut i ja està a la presó, es manté tranquil i seré i no accepta que agredís la seva dona; mai ho havia fet, assegura. Oficialment, segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, no hi havia cap denúncia prèvia per maltractament en l'àmbit de la llar. Fonts coneixedores de la família asseguren que era ella qui gestionava i s'encarregava de tota la feina de casa i de la criança dels cinc fills; també de les gestions habituals amb els centres educatius on anaven o havien anat els fills.

Una visita a l'escola del fill desencadena la discussió

El dia que la dona va desaparèixer, els dos, ell i ella, havien anat a l'escola del Pare Coll, al centre de la ciutat, per fer unes gestions relacionades amb el seu fill menor d'edat, un infant amb Síndrome de Down. En sortir d'aquella trobada, i després d'una discussió, que l'home accepta, la dona va desaparèixer. Ell nega haver-li fet mal. Tampoc van veure res estrany els quatre fills majors d'edat que té la parella. Davant de la jutgessa, tots quatre van acceptar que el comportament del pare aquell dia era normal i van abonar la tesi de la defensa, la seva mare ja havia marxat algun cop de casa i havia acabat tornant. 

Un dels indicis que els Mossos tenen sobre la taula, que fa pensar a la policia que l'home la va traslladar i fer desaparèixer, és la sang de la dona trobada al maleter del cotxe. La defensa de l'home ha assegurat que caldrà que els informes forenses així ho confirmin i que, ara per ara, només són conjuntures dels investigadors. El detingut i el seu advocat d'ofici han estat presents en diversos escorcolls que s'han fet en diversos punts de la comarca per recollir indicis i també intentar localitzar el cadàver, tot i que sense èxit. L'home es mostra en tot moment "serè i tranquil", assegura el seu advocat. La recerca dels Mossos per trobar el cadàver segueix. 

Recerca amb gossos per trobar el cadàver

Aquest dimarts es van desplegar membres de la Unitat Canina dels Mossos d'Esquadra a la zona per fer recerca en alguns punts on es creu que l'home es podria haver desfet del cadàver els dies posteriors del 19 d'abril, el darrer dia que se la va veure amb vida i quan l'home va presentar la denúncia davant dels Mossos d'Esquadra. Els investigadors també estan explotant les dades de la companyia telefònica de l'home per si poden acotar més la localització d'on, suposadament, va abandonar el cos de la Rachida. Ell manté que ha d'estar viva, que ell no li va fer res i que si apareix el cadàver es podrà confirmar, assegura, que ell no hi ha tingut res a veure. Els Mossos, la Fiscalia i la jutgessa ho veuen molt diferent. L'home, de moment, seguirà a la presó.