Comença el judici contra un pare acusat de prostituir la seva filla menor d'edat: la jove, que actualment té 21 anys, explica que el seu pare la va obligar a prostituir-se quan tenia 16 anys, a València.

Tot va començar en un bar de València

Tot va començar quan la menor tenia 15 anys: l'acusat, a qui se li demanen vuit anys de presó per un presumpte delicte d'explotació sexual i corrupció de menors, treballava de manera esporàdica i sense contracte en un bar de València. El pare de la víctima, presumptament, quan tenia 15 anys, l'obligava parlar i a reunir-se amb homes del bar.

Però l'infern de la menor va començar quan va complir els 16 anys: segons explica ella mateixa al judici, el seu pare li deia que als 16 anys, a Bolívia, el seu país d'origen, "una noia ja és una dona" i que per aquest mateix motiu, havia de tenir relacions sexuals amb els clients del bar.

Obligada a prostituir-se pel seu propi pare

Per si no fos poc, la jove explica que el seu pare l'obligava a prostituir-se aproximadament quinze vegades al mes durant dos anys i que els clients pagaven al pare de la menor per poder violar-la. "Jo accedia perquè tenia por. El meu pare em deia que si no ho feia em mataria a mi i a la meva mare i a la meva germana", comenta la noia al judici.

Havia de fer sexe contra la seva voluntat

El proxeneta, el seu propi pare, l'obligava a vestir roba sensual i a fer absolutament tot el que volguessin els homes que pagaven per fer sexe amb ella contra la seva voluntat. De fet, en algunes ocasions, també l'obligaven a emborratxar-se fins a perdre el coneixement, segons explica ella mateixa. De fet, un dels explotadors sexuals, també l'obligava a anar a reunions de feina fent-la passar per la seva nòvia.

Policía Nacional / EFE

Un pare acusat de prostituir la seva filla menor d'edat a València / EFE

La situació que va viure va ser tan extrema, que es va intentar suïcidar diverses vegades i va desenvolupar un trastorn de la conducta alimentària. De fet, el trauma que ha viscut és tan gran que, anys després dels fets, continua prenent medicació i segueix anant al psiquiatre.

Delicte de prostitució, explotació sexual i corrupció de menors

L'acusat, que ja té antecedents per violència de gènere, assegura que la seva filla s'ho ha inventat per aconseguir que li doni diners per comprar-se una casa. Se l'acusa d'un delicte de prostitució, explotació sexual i corrupció de menors i demanen una pena de 8 anys de presó i la prohibició de treballar amb menors en 12 anys.