El que havia de ser una ruta normal de casa a l’escola per una nena de 3 anys de Sitges (Garraf) es va convertir en un veritable malson. Aquest dilluns la nena, alumnes d’I3 -el que ara anomenen a l’antic P3 de tota la vida- van agafar l’autocar que el Consell Comarcal del Garraf posa a disposició d’alguns municipis de la comarca per anar a l’escola. Quan van arribar, però, tots els seus companys van baixar per entrar al centre i ella es va quedar al vehicle, sense que cap dels monitors responsables de la vigilància i guia dels infants s’adonés del descuit. 

A les nou del matí, com cada dia, hauria d’haver entrat a l’escola, però no va ser fins a les quatre de la tarda, set hores després, que un monitor la va trobar, dintre de l’autocar. La criatura va ser traslladada a un centre mèdic on els especialistes van certificar que estava en bon estat de salut.

Tancada sola a l'autocar set hores

El mateix Consell Comarcal ha fet públic el cas i ha avisat que ha obert una investigació per aclarir els fets i saber què va passar i què va motivar que la nena es quedés sola i tancada a l’autocar durant set hores, entre les nou del matí i les quatre de la tarda. Per sort, aquest dilluns no va ser un dels dies més calorosos de l’any, un fet que hagués pogut encara complicar més la resolució d’aquest descuit.

Segons recull l’ACN, el Consell Comarcal ha demanat un informe a les empreses que presten el servei de monitoratge i de transport. L'ens ressalta que s'ha posat a disposició de l'escola i de l'Associació de Famílies d'alumnes (AFA) per revisar els protocols i evitar que es repeteixi un fet similar. Des de l’Ajuntament de Sitges es "lamenten profundament" els fets i també s’han posat a disposició de la família i de l’escola de la menor d’edat per si necessiten ajuda o col·laboració en alguna cosa.

Pendents d'una possible negligència

Les investigacions que han iniciat d’ofici des del Consell Comarcal a més d’aclarir les circumstàncies dels fets també hauran d’esbrinar si hi pot haver negligència per part del servei de monitors en haver abandonat la nena a l’autocar durant set hores.