El pare de Yéremi Vargas, el nen desaparegut a Gran Canària fa 14 anys, ha estat detingut de nou aquest dimecres, acusat d'una altra agressió sexual a una adolescent. És la segona detenció de J. F. Vargas aquesta setmana, després de l'acusació de la seva pròpia filla, de 13 anys, que el va denunciar per haver intentat violar-la.

Detingut de nou el pare de Yéremi Vargas

Segons avança la Cadena SER, el J. F. Vargas, pare del petit Yéremi, que va desaparèixer quan tenia set anys i el cas del qual continua sense resoldre, va ser detingut aquest dimecres després d'una altra denúncia per agressió sexual a una de menor.

La nova víctima va denunciar els fets, ocorreguts fa un any, davant de la Policia Nacional, a la capital de Fuerteventura, en Puerto del Rosario.

L'adolescent, també de 13 anys, va veure el cas en els mitjans de comunicació i va decidir explicar-ho als seus pares, que no sabien res i que immediatament van acudir a la Policia.

José Francisco Vargas / EFE

José Francisco Vargas / EFE

Fonts properes a aquesta investigació asseguren a la Cadena SER que el relat de la nena és versemblant, ja que es va haver de traslladar fins a la capital des del seu lloc de residència per presentar declaració a la menor.

Una adolescent l'acusa d'agressió sexual

Han estat agents de la Policia Nacional els que han dut a terme la detenció a Las Palmas de Gran Canària, on resideix Vargas i on va ser arrestat dilluns de matinada quan la seva filla va alertar que l'havia intentat violar.

Yéremi Vargas / SOS Desapareguts

Yéremi Vargas / SOS Desapareguts

De fet, la menor, fruit d'una relació posterior a la mare del Yéremi, Ithaisa Suárez, havia acudit aquella nit al domicili de Vargas, on ara viu amb una altra dona, amb la qual té un tercer fill.

Després de sopar, i segons el relat de l'acusat, ella va anar a veure una pel·lícula amb la parella al llit matrimonial, on van succeir els fets relatats per la nena.

Segona detenció en la setmana: la seva filla denuncia agressió sexual

Mentre continuen les diligències, la jutgessa de guàrdia davant de qui va declarar dilluns passat va decretar la seva posada en llibertat, encara que amb una ordre d'allunyament sobre la seva filla.

I ara, després de dos dies, torna a ser acusat, reforçant el cas de la filla menor, a qui Vargas acusa de "complot". En declaracions a El Programa del Verano, apuntava a un muntatge de la mare de la menor, la seva exparella, que segons ell, el volia"fotre".

J. F. Vargas torna a estar en el punt de mira 14 anys després de la desaparició del seu fill Yéremi, el petit de set anys que va desaparèixer quan jugava en un descampat de Vecindario, a Santa Lucía de Tirajana, Gran Canària. 

Catorze anys sense Yéremi Vargas

Després de molts anys d'investigacions per part de la Guàrdia Civil, en concret de la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) es va arribar a imputar a Antonio Ojeda Bordón, conegut com 'El Rubio'. Es tractava d'un home que l'any passat va acabar de complir una condemna de cinc anys per abusos sexuals a un nen de nou anys.

Els investigadors el van imputar perquè hi havia vinculacions com les característiques del cotxe sospitós que es va detectar a la zona el dia de la desaparició. El jutge del cas va considerar que els indicis en contra seu no eren prou sòlids per seguir endavant i el 2017 es va arxivar la causa per falta de proves.

Ithaisa Suárez, mare de Yéremi / EFE

Ithaisa Suárez, mare de Yéremi / EFE

Al pare de Yéremi Vargas també se li va investigar, però mai no se'l va poder relacionar amb el crim. La Policia Nacional insisteix que les detencions d'aquesta setmana no tenen cap mena de vinculació amb la desaparició del seu fill, així com Ithaisa Suárez, la mare, que declarava a les seves xarxes socials aquesta setmana.