La mare de Yeremi Vargas, el nen desaparegut a Gran Canària fa ja 14 anys, declara sobre la detenció de la seva exparella i pare del nen per agredir sexualment la seva filla de 13 anys.

La mare de Yeremi Vargas trenca el seu silenci

Ithaisa Suárez, mare de Yeremi Vargas, que va desaparèixer amb 7 anys, i exparella del detingut J. F. Vargas, ha trencat el seu silenci i ha assegurat que la detenció de l'home per haver agredit sexualment la seva filla de 13 anys, no té "res a veure" amb el que li va passar al nen.

Juan Francisco Vargas / Captura Antena 3

Juan Francisco Vargas / Captura Antena 3

A les seves xarxes socials expressava que "Aquest tema no té absolutament res a veure amb el que li va passar al meu fill. I per respecte a tots no faré cap tipus de comentaris".

També feia especial recalcament en què aquest cas "no afectarà el cas de la desaparició i reobertura del procediment de Yeremi".

La detenció del pare de Yeremi "no té res a veure" amb la desaparició

Aquest dilluns de matinada, Vargas era detingut després que la seva filla menor -fruit d'una relació posterior a la mare de Yeremi- denunciés una agressió sexual per la seva part.

Amb la investigació encara en marxa, l'acusat va passar a disposició judicial, però es va acollir al seu dret a no declarar, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de les Canàries (TSJC).

La jutgessa de guàrdia, que correspon al jutjat d'Instrucció 6 de Las Palmas de Gran Canària, va dictar llavors la seva llibertat mentre continuen les diligències, amb una mesura d'allunyament sobre la nena.

Encara que també la policia va descartar la implicació de J.F. Vargas en la desaparició de Yeremi, aquesta detenció ha suposat un nou impacte en la misteriosa desaparició del nen, de la qual es complien catorze anys el passat 10 de març.

En llibertat amb ordre d'allunyament sobre la seva filla de 13 anys

Yeremi jugava en un descampat al costat de casa seva a Vecindario, a Santa Lucía de Tirajana, Gran Canària, quan va desaparèixer sense deixar rastre. Tot apuntava que un cotxe se'l va emportar, però mai no es va trobar un culpable segur per acusar, per la qual cosa es va arxivar el cas.

Yéremi Vargas / SOS Desapareguts

Yeremi Vargas / SOS Desapareguts

El principal sospitós havia estat Antonio Ojeda Bordón, conegut com a El Rubio, un home que ja havia passat per presó per haver abusat sexualment d'un nen de nou anys el 2012. Tanmateix, la Guàrdia Civil no va aconseguir demostrar la seva presumpta participació en els fets.

Catorze anys sense Yeremi: reobertura del cas

I aquest any la seva família ha assegurat que tenen noves proves i que el tornaran a obrir. "Esperem un nou document. El cas es tornarà a obrir amb força perquè tenim proves. Només podem dir que la prova es tracta d'un testimoni", explicava la mare, Ithaisa Suárez.

Anna i Olivia Tenerife / Instagram

Anna i Olivia Gimeno, segrestades i assassinades pel seu pare / Xarxes Socials

La dona també va tornar a aparèixer en l'escena pública amb el tràgic cas de la desaparició d'Anna i Olivia, les petites canàries que van ser segrestades i presumptament assassinada pel seu pare, Tomás Gimeno, en un cas de l'anomenada violència vicaria.

El presumpte assassí buscava causar el màxim dolor a la mare de les nenes, Beatriz Zimmermann, de qui s'havia separat l'estiu passat després de diversos episodis de violència de gènere.

Ithaisa Suárez reapareix amb el cas de les nenes de Tenerife

Suárez va aparèixer a les xarxes socials i els mitjans després de diversos missatges de suport a Zimmermann, a qui animava a seguir endavant en una situació tan difícil i dolorosa com la desaparició sense pistes d'un fill petit.

No obstant això, la mare d'Anna i Olivia va poder esbrinar alguna cosa més sobre el cas, ja que el cos de la més gran, de sis anys, va ser trobat en el fons del mar després de setmanes de rastreig subaquàtic per part de la Guàrdia Civil.