Detenen el pare de Yéremi Vargas, el nen desaparegut fa 14 anys a Gran Canària, acusat d'haver violat la seva filla de 13 anys.

Detenen Juan Francisco Vargas per violar la seva filla menor d'edat

Juan Francisco Vargas ha estat detingut aquest dilluns a la matinada per, presumptament, haver agredit sexualment la seva filla, una nena de 13 anys. Ha estat la víctima qui ho ha denunciat tot i l'han arrestat a Las Palmas de Gran Canaria.

Juan Francisco Vargas / Captura Antena 3

Juan Francisco Vargas detingut per, presumptament, haver agredit sexualment de la seva filla de 13 anys / Captura Antena 3

En llibertat amb càrrecs

Aquest dimarts, ha passat a disposició judicial, s'ha acollit al dret de no declarar, han decretat la seva llibertat amb càrrecs i li han donat una ordre d'allunyament a la víctima. Està acusat d'un delicte d'agressió sexual a la seva pròpia filla, menor d'edat i, en cas que fos declarat culpable, es podria enfrontar a penes de presó molt elevades. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

No hi ha proves per implicar-lo en la desaparició del menor

Tot i que aquesta denúncia d'agressió sexual podria fer pensar en la possible implicació del pare del Yéremi en la seva desaparició anys enrere, però els policies no hi troben cap relació i, de fet, Vargas ja va ser investigat en el seu moment i van descartar la seva implicació en el cas del menor desaparegut.

Sense rastre de Yéremi Vargas

Juan Francisco Vargas es va fer molt conegut fa 14 anys per ser el pare de Yéremi Vargas, un nen de 7 anys que va desaparèixer en estranyes circumstàncies mentre jugava en un descampat a prop de casa seva a Vecindario, a Santa Lucía de Tirajana, a Las Palmas de Gran Canària. 

La família assegura que tenen noves proves

Es va arxivar el cas perquè no podien inculpar a ningú, però la seva família assegura que tenen noves proves i que el tornaran a obrir. "Estem a l'espera d'un nou document. El cas es tornarà a obrir amb força perquè tenim proves. Només podem dir que la prova es tracta d'un testimoni", explica la mare del menor desaparegut. 

Només hi ha un sospitós que ja està en llibertat

De moment, només hi ha una persona sospitosa del casAntonio Ojeda, un pederasta que ha complert condemna a la presó per agredir sexualment d'un menor al mig del carrer. No obstant això, actualment està en llibertat per falta de proves, ja que els investigadors no troben indicis suficients per relacionar-los amb el segrest i possible assassinat del Yéremi i el cas fa des del 2017 que està arxivat.