Brutals pallisses d'un padrastre cap als fills de la seva parella morta a La Laguna (Tenerife, Illes Canàries). Un home de 39 anys ha estat detingut per la Policia Nacional a aquest municipi canari com a presumpte autor de les agressions que han patit els dos fills polítics, de 15 i 17 anys, respectivament, amb els quals convivia des de la defunció de la mare. Segons ha informat el cos policial, l'individu ha estat arrestat per un delicte de maltractament a l'àmbit familiar i l'autoritat judicial ha emès una ordre d'allunyament.

Incomunicats i pallisses constants amb cables i cinturons

Tot apunta que els menors estaven "totalment incomunicats i aïllats" i només abandonaven el domicili familiar per anar als centres d'estudi. Els veïns ha assegurat a diversos mitjans locals que els nens eren força tímids i que no els veien molt per carrer. La Policia Nacional va iniciar la investigació després d'una denúncia telefònica que va realitzar el germà gran de 17 anys. El jove va assegurar que l'home els maltractava físicament i que amb molta freqüència els castigava sense menjar durant força dies. Després de la intervenció policial a l'escola, els dos nois van ser traslladats a un centre de salut, on el personal sanitari va certificar que tenien lesions.

Les greus lesions que han estat certificades són múltiples hematomes amb eritemes a les cames, els glutis i els avantbraços, així com laceracions. Els facultatius també han corroborat que pateixen ansietat, tremolors i signes de malnutrició. Segons els agents, totes aquestes ferides van ser provocades per cables i cinturons amb els quals els colpejava repetidament. Els joves de 15 i 17 anys han passat a disposició de la Fiscalia i ingressaran en un centre de menors per la seva custòdia i cures, segons conclou el comunicat de la Policia Nacional.