Dimecres tràgic a la localitat de Begur, al Baix Empordà. Un noi de 23 anys ha mort ofegat a la platja de Sa Riera en un accident laboral mentre estava col·locant un camp de boies d'amarratge de vaixells de cara a la temporada estival que ha de començar en les pròximes setmanes. El jove, treballador del Club Nàutic Sa Riera, s'havia submergit a l'aigua per a instal·lar una d'elles, però ha passat més temps de l'esperat i no ha tornat a sortir a la superfície. El seu company, que l'estava esperant a l'embarcació, veient que alguna cosa no anava bé, ha demanat ajuda als ocupants d'una altra embarcació que hi havia molt a prop, a uns dos quilòmetres del nucli urbà.

El noi ha quedat atrapat a la corda d'una de les boies

Entre tots s'han capbussat a l'aigua i han trobat el jove submergit i atrapat a la mateixa corda que subjecta la boia que estava instal·lant, a 1,5 metres de profunditat. L'han pogut treure de l'aigua i l'han portat fins a la sorra, on agents de la Policia Local de Begur li han practicat les primeres maniobres de reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada dels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris han seguit amb els intents per salvar-li la vida, però ja no s'ha pogut fer res i han acabat confirmant la seva defunció. El cos de la víctima, Marc O.C., ha estat traslladat a l'Institut de Medicina Legal (IMLC) de Girona perquè els forenses li practiquin l'autòpsia.

El company del jove mort ha hagut de ser atès pels serveis sanitaris amb un atac d'ansietat i ha estat traslladat en ambulància fins a l'Hospital de Palamós. Per la seva banda, la Policia Local ha activat el servei de psicològic per atendre els familiars i coneguts de la víctima. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Girona s'ha fet càrrec de la investigació del cas, que instrueix el Jutjat d'Instrucció de la Bisbal d'Empordà en funcions de guàrdia.