Emmordassada i lligada de mans per un home en qui confiava a Barcelona. L'individu, de 38 anys i d'origen sud-americà, va guanyar-se a poc a poc la confiança d'una dona, de 55 anys i veïna de Pedralbes, abans de retenir-la a casa seva per robar-li tot el que va poder, segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat. Els Mossos d'Esquadra van detenir el lladre el passat 7 de maig per la seva suposada relació amb un delicte de robatori amb violència i intimidació i un altre de detenció il·legal. La investigació fins a enxampar-lo, però, va iniciar-se el 9 d'abril, després que uns veïns de la víctima alertessin la policia de l'assalt.

Quan la patrulla de policia va arribar al lloc dels fets, al barri de Pedralbes, avisats pels veïns de la víctima, no van trobar al suposat autor del robatori. Només hi era la víctima, nerviosa, que va explicar els agents que havia rebut en herència dels seus pares un pis que estava mirant de vendre. Per tal de buidar l'habitatge, a més, va posar a la venda en una aplicació de compra-venda els mobles, lloc pel qual va contactar-li l'home, que al final es va guanyar la seva confiança i va acabar retenint-la a casa seva i robant-li les joies. Però, com va passar tot això?

Així va guanyar-se la confiança de la dona abans d'emmordassar-la i buidar-li la casa

Tot va començar a principis d'abril, l'home a poc a poc va guanyar-se la confiança de la dona i van acordar que s'enduria els mobles el 9 d'abril. Mentre esperaven que arribés el transport per traslladar els objectes, van decidir anar a dinar plegats i, en tornar a casa de la víctima, l'individu li va dir que altres persones li havien ordenat que li fes mal i li robés les joies. Segons la seva versió, que tal com apunten fonts policials a aquest mitjà no sembla que hi hagi ningú més al darrere, el lladre deia que aquestes persones l'havien amenaçat amb matar la seva parella si no feia el que li manaven.

La dona va intentar escapolir-se de l'home, tot demanant auxili, però ell la va enxampar i emmordassar amb un drap negre i la va lligar de mans amb una corda, estris que portava a la motxilla. Un cop retinguda, va obligar la dona a dir-li on tenia els diners i les joies de la seva família, que hauria acabat d'heretar. Ella, en patir per la seva vida, li va donar indicacions per trobar-les. Va endur-se dos rellotges valorats en 5.000 i 2.000 euros, respectivament, una cadena d'or d'uns 1.500 euros, altres joies, un ordinador portàtil, dos canelobres i una glaçonera de plata, a més del DNI, el telèfon mòbil de la senyora i un joc de claus del domicili.

Salta al balcó dels veïns per demanar ajuda

El robatori havia estat un èxit, o això va pensar l'home quan va amenaçar-la amb no trucar a la policia, ja que si ho feia li hauria de fer mal, li va dir. La víctima va aconseguir deslligar-se i va saltar des del seu balcó al dels veïns per demanar ajuda, atès que el lladre es va emportar el seu telèfon i les claus del pis, estava incomunicada i atrapada. Els veïns van alertar els Mossos d'Esquadra i van adreçar-se al lloc, es van entrevistar amb la dona i, després de diverses gestions de la Unitat d'Investigació de la Comissaria de les Corts, van poder identificar a l'autor i el van detenir al seu domicili al districte de Sant Martí de Barcelona. Està acusat d'un delicte de robatori amb violència i intimidació i un altre de detenció il·legal.