Uns falsos especialistes en inversions han utilitzat la imatge de famosos com Pablo Motos i Rafa Nadal per robar milions d'euros en una macroestafa de bitcoins.

Fan servir a Pablo Motos i a Rafa Nadal per una macroestafa milionària de bitcoins

Es tracta d'una macroestafa en  la qual, els autors dels fets es feien passar per falsos 'brokers' especialitzats en bitcoins i criptomonedes i captaven clients a través de xarxes socials. Per fer-ho més realista, feien servir fotos del famós tenista Rafael Nadal i del presentador d'El Hormiguero.

Un cop tenien seleccionades les seves víctimes, els demanaven una inversió de 250 euros, fent-los creure que guanyarien molts diners en molt poc temps. De fet, els estafadors tenien un fals gestor que, pràcticament cada dia, parlava amb les persones estafades per aconseguir tenir un vincle més personal i de confiança amb elles.

Uns falsos gestors enganyaven a les víctimes: trucades diàries

De fet, els explicava que gràcies a la inversió inicial, estava creixent molt el seu patrimoni econòmic, un fet completament fals. A més, també els deia que si invertien més diners, encara incrementarien més els beneficis.

Moltes de les víctimes van picar en aquesta estafa i, de fet, van arribar a fer transferències bancàries de fins a 100.000 euros, segons explica Caso Abierto, que ha tingut accés a converses de les víctimes i els presumptes estafadors. "Han estat diversos mesos de feina en comú", diu una de les víctimes al seu estafador en una conversa presentada com a prova a la Policia.

Pablo Motos / Wikimedia Commons

Utilitzen la imatge de Pablo Motos per una macroestafa de bitcoins / Wikimedia Commons

Es tracta d'una estafa completament organitzada. De fet, els presumptes autors dels fets tenien accés als ordinadors de les víctimes, a les quals havien captivat a través de les trucades. Per si no fos poc, tenien una falsa pàgina web on els inversors podien veure com els seus beneficis creixien fins a un 18% de manera mensual, però era tot mentida. 

Aconsegueixen estafar fins a 2,8 milions d'euros i l'Audiència Nacional ho investiga

D'aquesta manera, aconseguien que els estafats seguissin invertint diners pensant-se que estaven augmentant el seu patrimoni. L'estafa acabava quan la víctima ja no podia invertir més diners o quan demanava retirar els diners que suposadament havia guanyat fruit de la inversió. En aquell moment, els presumptes autors dels fets, manipulaven la pàgina per tal que la víctima pensés que estava perdent diners en picat i  a partir d'aquest moment, començava el xantatge: li deien que si no invertia més, perdria completament totes les inversions que havia fet fins al moment.

Amb aquesta estratègia, presumptament, haurien aconseguit estafar 2,8 milions d'euros, uns fets que estan sent investigats per l'Audiència Nacional, per la Policia Nacional i pels Mossos d'Esquadra.