Agents de la Policia Nacional han detingut a Torrent (València) una dona de 33 anys com a presumpta autora d'un delicte d'estafa després de, pel que sembla, estafés a un avi de 87 anys un total de 67.000 euros mitjançant l'anomenada 'estafa amorosa'. L'arrestada ja va ser detinguda el 2013 per un fet idèntic en el qual va aconseguir estafar 7.500 euros.

Estafa de 67.000 euros a Torrent

Les investigacions es van iniciar després de tenir coneixement l'UDEF de València que un ancià de 87 anys i veí de València estava sent víctima de l'anomenada 'estafa amorosa'. Una dona hauria forçat una trobada 'a priori' fortuïta amb la víctima, amb la qual havia amb el pas del temps havia entaulat una relació d'amistat.

Policia Nacional detenció / Policia Nacional

Policia Nacional detenció / Arxiu

Els agents van esbrinar que la sospitosa, després de mantenir una relació d'amistat durant un temps amb l'ancià, li va demanar diners en diverses ocasions, amb la promesa de tornar-los quan formalitzés la venda d'una propietat al seu país, reconeixent el préstec sempre amb documents firmats per ambdós, segons ha detallat la Policia Nacional en un comunicat.

L'arrestada feia partícip l'estafat dels seus múltiples problemes, tant econòmics, familiars o de salut, amb el que va aconseguir que la víctima li prestés múltiples quantitats de diners per fer front a aquestes situacions, unes vegades en metàl·lic i altres mitjançant transferències, per un import total de 67.000 euros.

Finalment, i després de nombroses indagacions, la sospitosa ha estat arrestada com a presumpta autora d'un delicte d'estafa. L'arrestada, amb antecedents policials i d'origen romanès, que ja va ser detinguda l'any 2013 per un fet amb idèntic 'modus operandi' en el qual va aconseguir estafar 7.500 euros, ha passat a disposició judicial.

L''Estafa amorosa', de què es tracta?

El 'modus operandi' de l''Estafa amorosa' consisteix en xarxes d'estafadors que estafen a avis dels qui es guanyen la confiança utilitzant joves de diferents nacionalitats que arriben fins i tot a proposar-los matrimoni. En ocasions, fins i tot arriben al punt de mantenir relacions sentimentals durant un llarg període de temps a fi de ser incloses en les escriptures dels seus pisos i fins i tot com a beneficiàries als seus testaments.

En general es fixen en homes d'alt poder adquisitiu, a qui ofereixen, entre d'altres, serveis d'assistència domèstica, aconseguint traspassos de patrimoni per valors importants. En ocasions, les seves víctimes, en no disposar de prou diners, han arribat a vendre les seves propietats i béns, a cancel·lar fons de pensions i obtenir préstecs a fi de satisfer aquestes persones.