Aquest cap de setmana els Mossos d'Esquadra volen acabar els "escandalosos" botellons que s'han registrat els últims dissabtes i diumenges al passeig del Born, a Barcelona. La policia catalana ha impulsat un dispositiu amb les policies locals, com la Guàrdia Urbana de Barcelona, per tallar de soca-rel aquestes trobades fora de control que reuneixen centenars de joves i que se salten les restriccions sanitàries.

Així ho han anunciat el comissari portaveu dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, després que en les últimes setmanes hi ha hagut queixes veïnals al Born pels botellons multitudinaris. Els Mossos prenen la iniciativa davant de la falta d'acció de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que no han pogut impedir aquestes trobades i botellons.

Pràctiques "irresponsables" segons Molinero

Molinero ha detallat que des del passat 28 de febrer han impulsat un dispositiu conjunt amb la Urbana de Barcelona per intentar evitar aquests botellons al Born, a la zona del MACBA i en altres places de Barcelona i ha destacat que treballaran de forma "insistent" amb les altres policies locals per "neutralitzar" aquest tipus de pràctiques, que veu "irresponsables".

Botellon Born 002

Imatge del Born quan la policia foragita els joves que fan botellón / TV3

La justificació d'Interior: "Fatiga pandèmica"

El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha fet servir el mateix argument dels aldarulls per Pablo Hasèl que per trobar una explicació als botellons: "Fatiga pandèmica".

Tot i això, ha remarcat que molts veïns s'han queixat en el Born perquè els participants en aquestes trobades se salten totes les mesures de prevenció del coronavirus i es dispersen quan acudeix la policia, encara que després es reagrupen quan els agents se'n van. El conseller ha reconegut que el botellón al Born és "escandalós", però ha advertit que aquest tipus de pràctiques també s'han apreciat en altres ciutats, on la policia també intentarà evitar-los.