El centre de Barcelona ha tornat a ser aquest dissabte al vespre un punt de descontrol. Com és habitual cada cap de setmana, tot i el toc de queda ordenat per evitar la propagació del coronavirus i les restriccions de trobades a l'aire lliure, grups de persones s'han trobat al passeig del Born per beure i fer petar la xerrada.

La trobada s'ha allargat més enllà de les deu de la nit, l'hora que marca el confinament nocturn, i sense respectar ni distàncies ni, en la majoria de casos, portar mascareta.

Botellon Born 002

Imatges de després del botellón al Born, aquest dissabte / TV3

Segons la Guàrdia Urbana, unes 400 persones estaven per la zona del passeig del Born al voltant de les deu de la nit. Amb gots de plàstic plens feien petar la xerrada, en una imatge insòlita, com la que fa temps que no es pot veure enlloc del país. Alguns testimonis han assegurat a ElCaso.cat que la saturació de gent recorda concerts de festa major, on fins i tot costa avançar de la gentada que hi ha i que no és el primer cap de setmana que passa.

La Guàrdia Urbana no evita el botellón fins a les 10 de la nit

Tot i que només la concentració, estil botellón, ja no està permesa, la Guàrdia Urbana de Barcelona no ha dissolt la gernació fins passades les deu del vespre. Al voltant de dos quarts d'onze dos vehicles de la policia de la ciutat han fet dues passades pel passeig i la gent, amb parsimònia, ha anat abandonat el lloc sense incidents.

El que no entenen els veïns és que cada cap de setmana aquestes imatges de poc respecte amb la pandèmia es repeteixin amb persones, la majoria estrangeres, que se salten les normatives per la prevenció de la Covid-19 i que tampoc fan cas als horaris del toc de queda i que la Guàrdia Urbana no faci res. A dos quarts d'onze el passeig ha quedat buit de persones però ple de brossa: ampolles, gots i papers de menjar per terra.

Botellón al Parc de l'Oreneta

Aquest dijous la Guàrdia Urbana de Barcelona va desplegar un dispositiu amb agents de paisà i agents uniformats per evitar un botellón al Parc del Castell de l'Oreneta de Sarrià.

Botellón Sarrià - Barcelona

Imatge de l'operatiu policial la botellón de Sarrià / GRS

Cada dijous grups d'universitaris, sense la festa habitual dels dijous, busquen en aquesta zona de la ciutat un espai per fer una festa il·legal. La presència policial va evitar que es repetís la festa que s'havia fet les últimes setmanes.