Com cada dijous, desenes de joves s'han volgut concentrar al Parc del Castell de l'Oreneta de Barcelona, al districte de Sarrià, per fer la seva particular festa (il·legal). És el substitut als antics dijous universitaris d'abans de la pandèmia.

Ara amb els locals tancats i sense bars ni restaurants, els joves es concentren en aquest parc apartat per consumir alcohol i escoltar música. La festa arrenca quan es fa fosc i s'allarga, tal com va avançar ElCaso.cat, fins ben entrada la matinada. Avui, però, la Guàrdia Urbana de Barcelona, amb agents de paisà, motos i diversos cotxes, ho han evitat. 

Molta policia, "poca diversió"

Aquest dijous la Guàrdia Urbana de Barcelona ha organitzat un dispositiu per desallotjar el parc i evitar una nova nit de botellón descontrolat. Els joves que participen en aquesta festa clandestina són, la majoria, d'un parell de residències universitàries que hi ha a la zona i molt joves.

 

Els agents de la policia de la ciutat s'han desplegat al parc al voltant de les vuit de la tarda i han accedit a la zona on eren els joves per tal de fer-los fora. Segons ha pogut seguir ElCaso.cat, els agents han fet fora del parc una desena de joves que ja havien entrat.

La majoria, però, encara havien d'arribar. Alguns d'ells han girat cua i han tornat a les residències quan han vist que a moltes de les entrades al parc hi havia cotxes de la Guàrdia Urbana. Entre les llums blaves i que els joves s'han avisat entre ells per WhatsApp, s'han trobat pocs joves a l'interior del parc.

Convocats per boca-orella

Agents de paisà de la Unitat Territorial 5, de Sarrià-Sant Gervasi, han interceptat un grup de quatre noies que portaven bosses amb ampolles de vidres. Les noies han tingut sort. Quan els agents les han identificat encara no havien obert les ampolles i no han estat denunciades. Preguntades per ElCaso.cat, les quatre han explicat que habitualment venen al botellón i que ningú l'organitza, que ho saben pel boca-orella: "La gent ho diu al bar de la residència", ha assegurat una d'elles.

Botellón al Parc de l'Oreneta de Sarrià - Mar Acero

Imatge de quatre noies que havien entrat al parc amb begudes per participar al botellón, interceptats per la Guàrdia Urbana / Mar Acero

"Per WhatsApp quedem amb les amigues directament aquí, venim de la residència d'aquí al costat i també venen companyes de classe que viuen per Barcelona", assegura una altra. Amb les ampolles en fred i sense obrir, aquest dijous, s'han quedat sense festa. Si més no, al Parc del Castell de l'Oreneta. Els agents de paisà i els agents motoritzats han resseguit el parc, però sembla que l'operatiu, aquest dijous, ha funcionat.

Botellón VIP al Parc del Castell de l'Oreneta

Dijous passat ja es va detectar, com aquest dijous, un botellón amb gairebé 50 persones en aquesta zona de la ciutat, a Sarrià. Grups de joves van entrar al parc a darrera hora del vespre i s'hi van estar fins, com a mínim, la mitjanit. Si bé la majoria dels assistents són d'un parell de residències d'aquesta zona de la capital de Catalunya, altres joves es desplacen des d'altres punts de la ciutat.

Botellón Barcelona

Imatge de la zona del Parc del Castell de l'Oreneta, de la setmana passada / ElCaso.cat

Tal com va poder comprovar ElCaso.cat, alguns dels assistents van marxar de la festa amb taxi o amb VTC, els cotxes de lloguer amb conductor.

Els joves deixen el parc fet un femer

El passat divendres al matí funcionaris de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona van trobar-se el parc de l'Oreneta fet un femer. És la imatge que cada divendres, després d'aquestes festes, es troben: ampolles de vidre i de plàstic, caixes i bosses de plàstic.

Parc Oreneta Botellon Barcelona

Imatge de com va despertar-se el parc de l'Oreneta de Sarrià, a Barcelona, la setmana passada / ElCaso.cat

Els joves que participen en aquest botellón cada dijous no només no compleixen amb les restriccions que s'han dictat per evitar la propagació del coronavirus. Tampoc respecten el medi ambient. Les imatges de com va quedar la zona del parc on es va fer la festa la setmana passada així ho demostren. Aquest divendres sembla que les imatges seran diferents: sense botellón no hi haurà deixalles.