La ‘rave’ de Sarral s’ha acabat. Així ho han assegurat els Mossos d’Esquadra, que després de quatre dies de festa, des de divendres al vespre, estava en marxa en una zona a uns vint minuts en cotxe i per una carretera de molt complicat accés en aquest poble de la Conca de Barberà. Durant la festa il·legal han passat per la ‘rave’ entre 800 i 1.000 persones, segons els comptes de la policia catalana. Quan els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement de la festa, i en contacte amb l’alcaldessa del municipi i amb la col·laboració dels Agents Rurals, es van fer tancaments dels camins que donaven accés a la partida on s’estava fent la rave per evitar que més gent s’hi pogués sumar. Els Mossos han identificat dos homes com a possibles responsables de l’organització de la festa. Tenen 26 i 28 anys i són de nacionalitat espanyola, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

A l’interior de l’esplanada on s’estava fent la festa s’hi han arribat a concentrar un total de 250 vehicles. Durant els controls que s’han fet a l’exterior de la festa s’han pogut identificar un total de 115 persones i 57 vehicles. D’aquests controls, que feien els Mossos amb agents de Trànsit, s’han fet 23 denúncies per conduir sota els efectes de les drogues, quatre denúncies per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques i quatre denúncies per tinença de substàncies estupefaents. A més, s’han sancionat diversos vehicles que no tenien la ITV en regla. 

Dos homes identificats com els responsables de la festa rave de Sarral

En els dies en què s’ha dut a terme aquesta festa il·legal també s’han fet tres detencions, dues de les quals per atemptat i desobediència als agents de l’autoritat -dos homes de 21 i 24 anys, de nacionalitat francesa- i una tercera per un delicte contra la seguretat del trànsit -home de 32 anys, italià. Aquest darrer es va saltar un semàfor amb vermell i en ser aturat per la policia, i fer-li la prova, va donar positiu en gairebé totes les drogues. Els Mossos també han denunciat una dona i un home de 19 i 20 anys que estan investigats com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la seva modalitat de tràfic de drogues.

 

Durant els controls els Mossos han identificat tres vehicles carregats amb material com equips de so, altaveus i elements d’il·luminació que creuen que podrien ser dels responsables de la festa. També s’han identificat a dues persones, dos homes, de 26 i 28 anys, els dos espanyols, com a presumptes responsables de l’organització de la festa. S’han obert diligències que seguidament es tramitaran per a l’obertura d’un expedient sancionador, segons han explicat els Mossos.

Música, droga, gallines i pizzes a la rave de Sarral

La música no es va aturar ni un moment des de divendres fins aquest dimarts de matinada. Abans del cap setmana ja hi havia cotxes per la zona, esperant les coordenades exactes de la festa, que es va anunciar en el mateix moment. A l’interior de la festa, on va poder accedir ElCaso.cat, hi havia molta gent, música, gallines i pizzes, tal com es va poder observar en aquest vídeo des de la zona zero de la festa, a Sarral. La majoria dels assistents eren estrangers i asseguraven que havien vingut a la festa en aquest poble de la Conca de Barberà des d’altres festes, com una que s’havia celebrat feia poques setmanes al Marroc. Entre els assistents també hi havia gent de Catalunya i gent, concretament, de Sarral.