Les víctimes de Marin Eugen Sabau, conegut per ser el pistoler de Tarragona, continuen rebent reversos per part de la justícia fins i tot després de la mort del seu atacant. La titular del jutjat d'instrucció número 5 de Tarragona ha ordenat arxivar la causa oberta pels intents d'homicidi i altres delictes comesos per Eugen Sabau, ja que la magistrada considera que el cas ha quedat sense efecte després que l'acusat morís, sotmetent-se a un procés de mort assistida per la qual ha lluitat vuit mesos  per aconseguir. Les víctimes, que ja van protestar contra l'aprovació del dret a l'eutanàsia del seu agressor, tenen ara tres dies per recórrer la interlocutòria de la jutge, segons ha pogut saber EFE. 

La jutge considera que la responsabilitat penal d'Eugen Sabau s'ha extingit amb la mort de l'acusat

Els tres companys de feina, i un agent dels Mossos d'Esquadra, que van resultar ferits després que el passat mes de desembre de l'any 2021 un treballador de l'empresa Securitas Direct, Marin Eugen Sabau, obrís foc contra ells i s'atrinxerés posteriorment en una masia de Riudoms (Baix Camp), no dubten a mostrar la seva indignació davant el tracte rebut per part de la justícia. L'acusat, ara ja mort, era el culpable de quatre intents d'homicidi, un atemptat contra l'autoritat i tinença il·lícita d'armes, causes que per les quals la jutge del jutjat d'instrucció número 5 de Tarragona considera que la responsabilitat penal d'Eugen Marin queda extingida, arran de la seva mort. La magistrada ha recordat a les víctimes que encara poden recórrer a la via civil, tot i que en el seu moment el pistoler va declarar-se insolvent, de manera que l'única alternativa disponible perquè se'ls pugui reparar és la de demandar l'empresa on treballaven, tal com apunta EFE. Les parts interessades tenen, des d'avui, tres dies per tal de recórrer la decisió i interlocutòria de la jutge. 

L'agent dels Mossos d'Esquadra ferit recorrerà per la via administrativa

L'única víctima del pistoler de Tarragona que encara podria obtenir alguna mena de reparació vinculada als atacs soferts per Marin Eugen Sabau és l'agent dels Mossos d'Esquadra que va resultar ferit greu en intentar reduir l'atacant a la masia on va atrinxerar-se. Segons revela la mateixa agència, el seu advocat està estudiant recórrer a la via administrativa i acollir-se a una sentència dictada pel Tribunal Suprem l'any 2020, en la qual es diu que l'administració pública (en aquest cas, la Generalitat de Catalunya) haurà d'indemnitzar qualsevol policia ferit en acte de servei que no pugui rebre la reparació per defunció de l'acusat, tal com ha succeït en aquest cas.

Les víctimes, indignades

Les persones que van resultar ferides arran dels intents d'assassinat de Marin Eugeu Sabau fa mesos que es queixen i s'indignen amb les actuacions judicials. Quan la jutge instructora del cas va avalar que el seu atacant rebés l'eutanàsia, ja que complia tots els requisits per a sol·licitar-la, van denunciar que el fet de sotmetre el pistoler a un procés de mort assistida els deixava desemparats i sense l'oportunitat de tenir un judici just