Marin Egeu Sabau és un home de 45 anys de nacionalitat romanesa veí d’Alcover, a l’Alt Camp, que avui a les 11 del matí ha decidit complicar-se la vida. L’home ha entrat a les oficines de l’empresa per la qual treballava fins fa poc temp i ha obert foc contra tres persones, el director de Securitas a Tarragona, i dos dels treballadors de l’empresa. Un d’ells ha resultat ferit crític i els altres dos ferits greus. 

Després dels fets, s’ha escapat. Ho ha fet amb el seu cotxe, un Citroën XSara de color gris. Tot i que els Mossos han activat l’operatiu gàbia per tancar la ciutat de Tarragona, l’home ha pogut sortir de la capital i s’ha dirigit direcció Reus i després direcció Falset.

A l’altura de la rotonda de Maspujols s’ha trobat un control de pas dels Mossos, i ha obert foc contra un agent de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Reus, que tot i que ha rebut un impacte de bala i ha hagut de ser traslladat greu, està estable i no es pateix per la seva vida.

Estela / ACN

A la dreta, el cap dels Mossos a Tarragona, el comissari Josep Maria Estela / ACN

Atrinxerat dues hores en un mas a Maspujols

Després l’home s’ha amagat en un mas del terme municipal de Riudoms, a tocar de la riera de Maspujols, i més proper de la zona urbanitzada de Maspujols, fins que al cap de dues hores agents del Grup Especial d’Intervenció han assaltat on estava atrinxerat i l’han pogut neutralitzar. 

Pistoler Tarragona/ ACN

Imatge d'efectius del SEM a la zona de l'incident, aquesta tarda / ACN

En un primer moment els agents del GEI no han estat detectats per l’home, però després, quan els ha vist, ha obert foc. Cap dels agents d’aquest grup especial dels Mossos ha resultat ferit però el pistoler ha caigut abatut, ferit molt greu, amb trets impactes de bala. L’home ha estat atès immediatament per sanitaris de la unitat especial del SEM i més tard se l’ha traslladat, en estat crític, a l’hospital de Bellvitge. 

Amb aquesta intervenció d’èxit, que ha rebut la felicitació per part del comissari en cap de Tarragona, Josep Maria Estela, que ha liderat l’operatiu des de la zona zero, s’ha acabat amb un malson que havia començat al matí i que havia generat molta por entre els veïns de Riudoms, Maspujols i les Borges del Camp, per on es creia que s’havia amagat l’home.

Fortament armat i perillós

En el moment dels primers fets els Mossos d’Esquadra no sabien a quin tipus de persones s’enfrontaven, però ràpidament han pogut tancar el cercle i saber que l’home que havia obert foc a Tarragona era un extreballador de l’empresa de seguretat. Compartint informació amb cossos de seguretat espanyols, els Mossos d’Esquadra han pogut tenir de pressa un perfil clar de qui era l’home que estava en cerca i captura. 

foto3

El pistoler de Tarragona, armat, en una fotografia feta per ell mateix / ElCaso.cat 

Segons ha explicat el mateix comissari Estela, ja des de la comissaria de Tarragona, l’home disposava d’un gran arsenal i totes les informacions que es disposaven d’ell apuntaven al fet que era un expert tirador i que no tenia cap intenció de rendir-se, un fet que el convertia en molt perillós. La seva intenció era matar. Els Mossos ho sabien, i s'han hagut d'extremar totes les precaucions. Tot i que els experts en negociació del cos dels Mossos d’Esquadra, de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) dels Mossos ho ha provat, com sempre s'intenta, abans d'una intervenció policial, ha estat impossible. 

Finalment s’ha optat per fer l’assalt amb el Grup Especial d’Intervenció (GEI). Quan s’ha pogut assegurar la zona s’ha pogut confirmar també que l’home tenia un gran arsenal d’armes, totes reals i llestes per ser utilitzades. Algunes d’elles les ha fet servir contra els agents del GEI que han assaltat el mas on estava atrinxerat. 

Els motius? Els Mossos ho investiguen

Els Mossos d’Esquadra mantenen oberta una investigació per aclarir els fets i saber què pot haver motivat aquest fatal desenllaç. Estela ha assegurat que tenen una línia clara, però no l’ha volgut avançar, a l’espera d’abans posar-la en coneixement del jutge de Tarragona que porta la investigació dels fets.

caso

Imatge del correu que va enviar a Securitas, ahir / ElCaso.cat

Cal recordar, tal com ha avançat ElCaso.cat, que l’home ahir va enviar un correu electrònic a diverses persones de l’empresa de Tarragona per “desitjar bones festes” acusant-los de “lladres” i “racistes”, fet que fa pensar que tot plegat pot estar motivat per l’acomiadament que aquest vigilant de seguretat, de nacionalitat romanesa i de 45 anys, va rebre per part de Securitas fa pocs dies.