Gir de 180 graus en el cas de la desaparició i assassinat de la Déborah a tres mesos de què prescrigui el cas: investiguen per primera vegada el seu exnòvio, ja que hi ha sospites de què ell va estar involucrat en aquest crim sense resoldre.

L'exparella de la Déborah mai va ser investigat com a presumpte autor dels fets. No obstant això, gràcies a un informe de la Policia Nacional, l'investigaran com a sospitós d'aquest cas. Segons aquest informe, els investigadors "tenen la convicció de què està implicat tant en la desaparició com en la mort de la Déborah" i, per aquest mateix motiu, demanaven a la jutgessa que l'investiguessin, una petició que, per sorpresa de tothom, ha estat acceptada. 

Crim sense resoldre de Déborah Fernández Cervera

Déborah Fernández Cervera era una noia de 22 anys que va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 30 d'abril del 2002. Va sortir a córrer per Vigo i se li va perdre el rastre a pocs metres de casa seva. Al cap de 10 dies, van trobar el seu cadàver en una cuneta d'una carretera a 40 quilòmetres d'on va desaparèixer.

L'assassí va fingir que la desapareguda havia estat víctima d'una violació

El seu cos estava despullat, tapat amb fulles i sense signes aparents de violència. El presumpte autor dels fets va crear un escenari per distreure els policies i va fingir que la dona havia estat víctima d'una agressió sexual posant-li semen a la vagina, però de seguida van descobrir que es tractava d'un muntatge de distracció. 

Déborah Fernández / Change.org

Per primera vegada, investiguen l'exnòvio de la Déborah per la seva presumpta implicació en la desaparició i mort d'aquesta jove fa gairebé 20 anys / Change.org

La investigació policial i judicial, que va estar plena de negligències, no va donar resultat i es va haver d'arxivar el cas sense cap culpable ni cap investigat. Tot i que el seu exnòvio, que havia mentit en moltes declaracions, era el principal sospitós, mai va declarar com a investigat.

Investiguen el disc dur de l'ordinador de la Déborah

A finals del 2019, després d'anys amb el cas arxivat, es tornen a obrir diligències i s'ordena que s'analitzi el disc dur de la jove assassinada. Un perit informàtic ha analitzat el seu ordinador i ha descobert que s'havien esborrat moltes dades dels dies posteriors a la desaparició. Aquesta esborrada la va haver de fer un professional, ja que s'havia fet amb un software professional que no està a l'abast de tothom.

L'investigat va mentir i va tenir moltes contradiccions

L'any passat, van exhumar el seu cos per extreure fibres i ADN amb l'objectiu de recopilar pistes que esbrinin les causes de la seca mort. El mes de juny, van trobar cabell i fibres a les ungles de la Déborah, motiu pel qual van obrir una nova investigació. Caldrà esperar a saber com acaben les investigacions i si, finalment l'exparella de la Déborah, que tantes mentides va dir en el seu moment, acaba sent declarat culpable o si el crim acaba prescrivint sense cap culpable pels fets.