Novetats del crim no resolt de la Déborah Fernández: surt a la llum l'informe que han fet els perits al disc dur del seu ordinador. Han determinat que dies abans del crim va ser manipulat i qui ho va fer era tot un professional. Aquesta jove de 21 anys va desaparèixer en estranyes circumstàncies el 30 d'abril del 2002 a Vigo (Pontevedra). Va ser vista per última vegada a pocs metres de casa seva i, 10 dies més tard, van trobar el seu cadàver en una cuneta al costat de la carretera.

El cos de la Déborah Fernández estava col·locat de manera molt estranya

El cos estava col·locat d'una manera molt estranya: tenia els pits i els genitals coberts amb branques i fulles. Per si no fos poc, l'assassí li va posar semen a la vagina per fingir que havia estat víctima d'una violació, tot i que aquesta agressió sexual no va existir mai. L'autòpsia va determinar que havia mort dies abans del crim i que el seu cos havia estat dipositat en un lloc fred, probablement en una nevera. Així doncs, l'assassí l'havia portat a la cuneta de manera posterior tot creant un escenari fictici d'una violació per distreure els policies.

El seu exnòvio, l'etern sospitós del crim que mai va ser investigat

L'exparella de la Déborah, tot i que està en llibertat i sense càrrecs, es va convertir en el principal sospitós del cas, tot i les seves mentides i contradiccions a les declaracions, mai va ser investigat com a autor dels fets. A quatre mesos de què prescrigui el crim, un perit informàtic ha revelat els resultats que ha obtingut després d'investigar a fons l'ordinador personal de la víctima i ha explicat les conclusions que ha extret al Jutjat d'Instrucció número 2 de Tui.

Déborah Fernández / Change.org

El nou informe pericial de l'ordinador de la Déborah determina que les dades del disc dur van ser esborrades abans del crim per una o diverses persones expertes / Change.org

El disc dur de la víctima va ser esborrat abans del crim

El més destacat d'aquesta exhaustiva investigació és que els correus i les converses van ser esborrades abans de la desaparició de la jove. Però això no és tot: també s'ha conclòs que aquesta esborrada de dades l'han hagut de fer persones especialistes, ja que s'ha fet amb un programa molt específic que no tenen accés els usuaris comuns dels ordinadors. 

Els perits informàtics intenten recuperar les dades esborrades de l'ordinador de la Déborah

El que van fer els especialistes que van esborrar les dades de l'ordinador de la Déborah va ser extreure el disc dur de l'ordinador per instal·lar-lo a un altre. De moment, tot s'està centrant a esbrinar amb exactitud la data que va ser manipulat el disc dur i en intentar recuperar arxius que permetin esbrinar més detalls i esclarir els fets per, posteriorment, enviar-los al jutge i decidir si s'investiga aquest crim sense resoldre.