Gir inesperat en el cas Déborah Fernández, assassinada fa 19 anys a Vigo: han localitzat fibres i pèls a les ungles del seu cadàver que podrien ser clau per saber qui la va matar.

Déborah Fernández-Cervera

Déborah Fernández-Cervera, de 21 anys, va sortir a córrer per la platja de Samil (Vigo) l'any 2002, però mai va tornar. Al cap de 10 dies, van trobar el seu cadàver en una cuneta d'O'Rosal, a 45 quilòmetres d'on va desaparèixer i l'autòpsia va confirmar la pitjor de les hipòtesis: havia mort asfixiada.

No hi ha cap culpable ni cap investigat

No obstant això, el seu cadàver no presentava lesions, però els forenses van determinar que l'havien assassinat i que no es tractava d'una mort natural. Tot i les investigacions que es van fer, les quals segons la família van ser nefastes, no es va trobar cap culpable del seu assassinat i la família Fernández-Cervera fa més de 19 anys que viu sense saber qui és l'assassí de la seva filla.

Localitzen pèls i fibres a les seves ungles

El 18 de maig van exhumar el cos de la Deborah i els investigadors han localitzat pèls i fibres en les mostres trobades a les ungles de la jove, que podrien ser clau per saber qui la va matar.

La família té esperança en què es resolgui el cas

La família ha rebut els primers resultats de l'estudi, que confirmen l'aparició de pèls i fibres que es compararan amb els trobats en el seu moment i amb els trobats en l'examen d'un congelador dut a terme en 2019. En un comunicat, la família ha assenyalat que aquestes dades "fan tenir esperances" a fi de poder determinar "quina persona o persones van tenir intervenció bé en la mort, bé en l'ocultació i posterior trasllat del cos".

Déborah Fernández / Twitter

Déborah Fernández-Cervera va ser assassinada fa 19 anys / Twitter 

Investiguen el disc dur del seu ordinador

Així mateix, han traslladat "la mateixa confiança" respecte als resultats de l'estudi del disc dur de l'ordinador de Déborah, que es trobava guardat en dependències policials des de 2006 "sense que s'hagués aportat al Jutjat tant el disc com el seu contingut".

"Ara s'està intentant determinar si es va procedir a l'esborrat de dades entre l'1 i el 10 de maig de 2002, i recuperar els mateixos, així com poder determinar l'activitat en els últims mesos de vida", assenyalen.

Falta un any perquè prescrigui el crim

En tot cas, constaten que les troballes "tornen a evidenciar la negligent actuació policial l'any 2002, perquè com ja consta en actuacions, en el seu moment no es va fer inspecció de les ungles de les mans de la Déborah". Falta un any perquè prescrigui el crim i, per tant, la investigació està sent a contrarellotge i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.