Un nou detingut pel crim de Samuel Luiz ha passat a disposició judicial: es tracta d'un home que ha participat com a coautor en aquest assassinat.

Un nou detingut per l'assassinat de Samuel Luiz a la Corunya

La detenció s'ha fet aquest dimarts: "Detingut un home, major d'edat, per la seva presumpta implicació en l'assassinat de Samuel Luiz a la Corunya. Amb el seu arrest, ja són set els detinguts per aquest crim", explica la Policia Nacional en una piulada.

El van matar d'una pallissa mentre li deien insults homòfobs

L'assassinat del Samuel es va produir el 3 de juliol al passeig marítim de la Corunya quan un grup de joves va apallissar fins a la mort el Samuel, un jove homosexual a qui van matar mentre li deien "maricón". Aquest cas ha causat gran indignació a tot arreu i estan investigant si es tracta d'un crim homòfob.

Fruit d'aquesta investigació, han detingut una altra persona implicada en el cas que ha passat a disposició judicial aquest dimecres, segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Galícia. De moment, no ha transcendit la identitat d'aquest últim arrestat, que hauria participat en el crim com a coautor.

Presó provisional i preventiva per tres dels detinguts

Així doncs, hi ha set persones detingudes: una dona major d'edat en llibertat amb càrrecs, tres homes també majors d'edat que es troben a presó de manera provisional i preventiva i dos menors d'edat que estan en un centre d'internament. La persona que li va donar el cop que el va matar, presumptament, va ser un dels menors d'edat.

Samuel Luiz Muñiz / Twitter

Un nou detingut ha passat a disposició judicial pel crim del Samuel Luiz de la Corunya / Twitter

Els Estats Units es nega a participar en l'obtenció de proves del crim

Aquesta setmana, també hi ha hagut novetats d'aquest crim. Els presumptes autors dels fets van esborrar missatges de les xarxes socials després de l'assassinat. Els policies pensen que aquests missatges poden contenir informació rellevant que ajudi a esclarir els fets de la investigació i, per aquest mateix motiu, va demanar als Estats Units, on hi ha les seus de les xarxes socials que volen indagar, que els facilitessin els missatges esborrats, però s'hi van negar: deien que no era necessari per a la investigació i, actualment, els agents estan intentant tenir més proves per demanar de nou aquests missatges esborrats.

Jutjats per assassinat i delicte d'odi

Els presumptes autors dels fets es podrien enfrontar a penes de presó molt elevades per un presumpte d'assassinat i de delicte d'odi. La investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir-ho tot.