Tres dels quatre primers detinguts pel crim de Samuel Luiz entren a presó. La titular del Jutjat número 1 d'Instrucció de la Corunya ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a tres dels quatre primers detinguts com a presumptes assassins de Samuel, el jove gai apallissat davant d'una discoteca la nit de dissabte passat, que han passat a disposició judicial avui.

La Fiscalia no ha demanat presó per al quart jove que també ha passat avui a disposició judicial, i ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Acusats de l'homicidi o l'assassinat de Samuel Luiz

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia, els quatre detinguts per la Policia Nacional que avui han passat a disposició del jutge que porta el cas estan acusats d'un delicte d'homicidi o d'assassinat. Quan avancin les diligències s'acabarà aclarint si els acusen formalment d'un delicte o d'un altre; les penes segons la tipificació varien substancialment.

Samuel Luiz / EFE

Tres dels detinguts per la mort de Samuel ingressaran a presó / EFE

Els tres joves que ingressaran a presó avui, són els primers que seran engarjolats per un crim que ha fet la volta a tot Espanya.

La baralla es va iniciar després que Samuel i una amiga seva fessin una videoconferència al carrer amb la parella de l'amiga, i els agressors van iniciar, presumptament, un atac indiscriminat contra el jove, agredint-lo amb puntades de peu i cops de puny fins que va perdre el coneixement. Va ser un fort cop al cap el que li va provocar la mort, tal com va revelar l'autòpsia que se li va fer al jove.

Dos detinguts més, dos menors d'edat

Avui han passat a disposició els quatre detinguts majors d'edat, els dos joves menors d'edat detinguts també relacionats amb el crim seran entregats al jutge dissabte o diumenge. Es tracta de dos joves, també amics dels detinguts i que eren a la zona dels fets en el moment de l'agressió mortal.

Els quatre joves que avui han passat a disposició judicial no tenien antecedents, com tampoc un dels menors d'edat. L'altre sí, per delictes menors, segons ha explicat la Policia Nacional aquest matí en una nota de premsa.

Els esforços de la policia per resoldre el crim, segons Grande-Marlaska

El ministre de l'Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest divendres que les forces i cossos de seguretat estan fent "tots els esforços" per a aclarir el "dramàtic i tràgic" homicidi de Samuel Luiz a la Corunya dissabte passat.

En una visita a Algesires (Cadis) el ministre del PSOE ha subratllat que amb les dues noves detencions practicades aquest matí són ja sis el nombre de detinguts per aquest crim. Grande-Marlaska ha volgut reconèixer el treball "important, rellevant" que estan realitzant els agents dedicats a investigar aquest crim i a posar a disposició judicial a "tots els que hi van intervenir".