Els Estats Units està entorpint la investigació de l'assassinat del Samuel Luiz: es neguen a entregar els missatges de les xarxes socials dels autors de l'agressió mortal, fet que dificulta la resolució del crim.

Assassinat de Samuel Luiz a la Corunya

Els fets es remunten al juliol d'aquest 2021 quan un grup de joves va apallissar fins a la mort el Samuel Luiz, un jove homosexual a la Corunya. El seu assassinat va causar gran indignació a les xarxes socials i estan investigant si es tracta d'un crim homòfob.

I quin és el paper que juga els Estats Units en aquest crim? Per veure si els presumptes autors dels fets han comès un delicte d'odi, des dels jutjats han sol·licitat tenir accés a la informació de les xarxes socials dels acusats i, per fer-ho, cal demanar permís a les seus d'aquestes xarxes socials, que es troben als Estats Units.

Fiscalia vol accedir als missatges publicats pels assassins després del crim

Per aquest mateix motiu, des de Fiscalia es va demanar accés als missatges publicats a les xarxes socials just després del crim, missatges que van ser esborrats pels mateixos acusats. Així doncs, volien recuperar aquests missatges per esclarir més detalls que els portessin a saber el paper de cadascun dels implicats en aquest crim i, sobretot, que li va donar el cop que el va acabar matant al cap de poc.

Els Estats Units rebutja la petició de recuperar els missatges esborrats

Tot i la gravetat del crim, des dels Estats Units han rebutjat aquesta petició perquè pensen que no hi ha motius suficients per relacionar els missatges que els presumptes assassins han escrit a les xarxes socials amb la resolució final del crim, segons explica NIUS.

Davant la negativa dels Estats Units, els policies que estan investigant aquest crim tenen com a proves les càmeres de seguretat, les declaracions dels acusats, els testimonis que ho van veure tot i les proves d'ADN, on es relaciona de manera directa a dos dels arrestats pel crim.

El joven asesinado Samuel Luiz / Facebook

Els Estats Units es nega a col·laborar amb la justícia espanyola per la resolució de l'assassinat del Samuel Luiz a la Corunya / Facebook

Un menor d'edat li va donar el cop que el va matar

En quin punt es troba la investigació d'aquest assassinat? De moment, segons explica NIUS, estan investigant el paper d'un noi menor d'edat que li va donar un cop al cap que, presumptament, el va matar. Però no només s'està esbrinant la implicació dels menors, també d'altres homes majors d'edat que també estan relacionats amb el crim.

Malauradament, no és la primera vegada que els Estats Units rebutja intervenir els casos de crims espanyols i, de fet, amb l'assassinat de la Diana Quer, també es van negar a col·laborar. La investigació del crim del Samuel continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.