Almenys vuit persones han resultat ferides, algunes de gravetat, en un atac comès avui a Vetlanda (sud de Suècia), que la policia qualifica de "terrorista". L'atacant ha estat abatut per les forces de seguretat.

Atac"terrorista" a Suècia

Segons la informació recollida per la premsa local, un home d'uns 20 anys ha atacat amb un ganivet diverses persones al barri de Bangardsgatan cap a les 15.00 hores de la tarda aquest dimecres.

Policia Suecia / Pixabay

Atac"terrorista" a Suècia / Pixabay

De l'atac han resultat "greument ferides" diverses persones i d'altres "lleument", segons la portaveu de la Policia a la regió aquest de Vetlanda, Angelica Israelsson.

La policia ha abatut l'autor de l'atac

La policia ha intervingut ràpidament i ha disparat contra el presumpte autor de l'atac, que portava un ganivet. El jove ha estat traslladat a un centre sanitari sense que de moment es conegui el seu estat actual.

Les autoritats, que han desplegat vigilància a l'hospital al que ha estat evacuat el presumpte atacant, ha afirmat inicialment que l'esdeveniment era un "intent d'assassinat", però ara ho investiguen com un "presumpte delicte terrorista".

Israelsson ha assenyalat que "el motiu de l'atac encara no està clar" perquè l'home "encara no ha estat interrogat", informa el diari Aftonbladet.

El ministre suec d'Interior, Mikael Damberg, ha qualificat "d'horrible" el succés en un comunicat."En aquests moments no està totalment clar què ha passat i quins són els motius", ha afegit.