Assetjament i agressió sexual a un menor de 14 anys que va conèixer en un videojoc per Internet. La Policia Nacional ha detingut un jove de 23 anys que va guanyar-se la confiança del nen per aconseguir un intercanvi d'imatges de caràcter sexual, arribant a viatjar de Barcelona a Almeria per tenir una trobada de caire sexual amb ell. La víctima va denunciar els fets, però l'individu, que l'havia convençut perquè li enviés imatges íntimes i del nen despullat, va fer-li xantatge emocional i el va amenaçar amb l'objectiu que es replantegés demandar-lo. Els agents de la comissaria d'Almeria, no obstant, van iniciar la investigació a mitjans de febrer, després de tenir coneixement dels fets.

La denúncia presentada pel menor de 14 anys davant de la Policia Nacional d'Almeria manifestava que un home de 23 anys resident a la província de Barcelona havia contactat amb ell a través d'un videojoc. A més, assegurava que s'havia guanyat la seva confiança a poc a poc i per això les conversacions van acabar en un ambient més íntim i amb intercanvi d'imatges de temàtica sexual mitjançant una aplicació de missatgeria instantània i d'altres xarxes socials. De fet, l'anàlisi del telèfon mòbil del nen va permetre recollir proves gràfiques que corroboraven el seu testimoni. 

Viatge de Barcelona a Almeria, agressió sexual i material pedòfil

El jove de 23 anys, després dels intercanvis d'imatges i de diversos regals al nen, va demanar-li tenir relacions sexuals sense importar-li que fos menor d'edat, cosa que sabia perfectament. I finalment ho va aconseguir. Van trobar-se en un hotel d'Almeria, després que el presumpte agressor es desplacés més de 800 quilòmetres des de Barcelona. Però més tard la denúncia va arribar i el ja arrestat va iniciar un xantatge emocional a través del seu cercle més proper i el va amenaçar amb demandar-lo per haver-se aprofitat d'una persona amb discapacitat (donant a entendre que patia algun tipus de discapacitat). A més va aconseguir els telèfons de la mare i del germà de la víctima i va posar-se en contacte amb ells. 

Però tot i les insistències i amenaces de l'atacant, la denúncia ja estava presentada i la Policia Nacional el va localitzar i va escorcollar el seu domicili a principis de març, amb el suport de la Unitat Central de Ciberdelinqüència del Cos Nacional de Policia (CNP). Durant l'entrada van intervenir nombrós material pedòfil al seu ordinador, que encara es troba pendent d'analitzar, per la qual cosa no es descarta que apareguin noves víctimes per fets similars. També van comissar dispositius digitals amb informació rellevant per a la investigació. Així, doncs, el van detenir tant per l'agressió sexual al menor de 14 anys com per un nou delicte de possessió de pornografia infantil distribuïda en set discos durs, un telèfon mòbil i un portàtil.

Perills d'Internet i 'grooming'

La Policia Nacional ha recordat la importància de conscienciar els menors sobre els riscos i perills existents a la xarxa, així com la forma de prevenir-los i la necessitat de denunciar en cas de ser víctima d'un delicte d'aquest tipus. El grooming es produeix quan un adult es fa passar per un menor a Internet per guanyar-se a poc a poc la confiança d'un nen o adolescent al que termina assetjant o fent xantatge amb fins sexuals.