Julia Faustyna, la jove polonesa de 21 anys resident a Alemanya, assegurava fa poc més de dos mesos ser la desapareguda nena britànica Madeleine McCann. La petita va ser vista per últim cop al poble portuguès de Praia da Luz el 3 de maig del 2007, on estava de vacances amb els seus pares, Kate i Gerry, i els seus germans. Després d'una campanya a les xarxes socials on assegurava ser ella, amb similituds entre fotografies, així com el suport per realitzar-se les proves d'ADN per comprovar que procedia de la zona on eren els progenitors de Madeleine, Julia va rebre un fort cop dels seus pares polonesos teòricament biològics. Van desmentir la versió de la seva filla a través d'un comunicat a la pàgina de Facebook de Zaginieni, una ONG de Polònia dedicada a les persones desaparegudes, i van assegurar que sempre havia volgut ser famosa i popular: "El que està passant ara li ha donat un milió de seguidors".

Madeleine McCann / Europa Press
Madeleine McCann / Europa Press

Però, tot i que la seva història ha donat la volta per tot el continent europeu, després que Instagram li tanqués el compte on difonia les seves suposades semblances amb la nena desapareguda, com el famós coloboma a l'iris de l'ull dret que tenen en comú, Julia Faustyna va quedar en un silenci pràcticament sepulcral. No és Madeleine McCann, però no es descarta que pugui ser una nena robada o desapareguda també. La Policia de Polònia no hi va veure prou indicis i va donar el cas de la jove de 21 anys per tancat. Ella no va defallir i va traslladar-se als Estats Units amb Fia Johansson, la investigadora i mèdium que la representa actualment, per intentar recopilar més proves. Qui és Julia Faustyna?

Investiga si pot ser Livia Scheep, desapareguda el 2011

Ella va admetre que potser no era Madeleine McCann, però va deixar la porta oberta per si realment era una altra nena desapareguda. I, ara, un grup de detectius citats per La Razón, han suggerit que la jove polonesa de 21 anys podria ser Livia Scheep. Aquest nom fa referència a una menor a la que se li va perdre la pista juntament amb la seva germana bessona Alessia a Suïssa l'any 2011. En aquell moment tindrien sis anys, la qual cosa implica que tampoc concordaria exactament amb l'edat que té en aquests moments segons el seu document d'identitat. Tot continua obert, i mentre els pares polonesos desmenteixen les ànsies de fama i popularitat de la seva filla per fer tot això, ella continua reclamant que és una altra persona.