Julia Faustyna perd el seu canal de comunicació, Instagram, per difondre les seves teories sobre si era Madeleine McCann. La noia polonesa de 21 anys resident a Alemanya assegurava que era la nena desapareguda el 2007 a Portugal, durant unes vacances amb la família. Kate i Gerry van accedir, després de la notorietat que va agafar la jove a xarxes socials, perquè es pogués realitzar-li les proves d'ADN. Els experts i la pròpia Scotland Yard (denominació popular de la Policia Metropolitana de Londres) van desaconsellar les anàlisis perquè hi havia moltes coses que no quadraven, com l'edat o les similituds físiques.

La família: "Vol ser famosa"

Però després d'aconseguir, segons els mitjans britànics, que els progenitors de Madeleine McCann acceptessin que es fes la prova d'ADN, van sortir els pares de Julia Faustyna a desmuntar la seva història teixida a les xarxes. La família va pronunciar-se a través d'un comunicat a la pàgina de Facebook de Zaginieni, una ONG de Polònia dedicada a persones desaparegudes, per desmentir tot el que la jove estava dient i van assegurar: "És la nostra filla, neta, germana, neboda, cosina i fillastra".

També van explicar que tenen records i fotografies que així ho testifiquen i que la mateixa Julia Faustyna les té perquè se les va endur quan va marxar de casa en complir la majoria d'edat, juntament amb el seu certificat de naixement i nombroses altes d'hospitals. És a dir, segons aquest relat, només "volia ser famosa". Però ara ni tant sols això, perquè Instagram ha decidit suspendre el compte que va obrir i a través del qual aportava les suposades proves que donaven suport a la seva teoria.

Adéu al seu compte d'Instagram

La jove que deia ser Madeleine McCann va aconseguir més d'un milió de seguidors a Instagram abans que la xarxa social la suspengués. Això s'ha donat després que el grup de crítics iniciessin una campanya per denunciar la Julia Faustyna per frau i per donar informació falsa, i la plataforma els hi ha donat la raó.