Netflix estrena la docusèrie "Dónde está Marta?", on s'explica la desaparició i assassinat de Marta del Castillo. Gràcies a aquesta producció, han descobert una prova que podria ser clau per trobar el cos de la jove i que no s'havia tingut en compte: la geolocalització dels mòbils dels sospitosos.

Desaparició i assassinat de Marta del Castillo a Sevilla

Els fets es remunten al 24 de gener del 2009 quan se li va perdre el rastre a Marta del Castillo, una menor de 17 anys que va ser vista per última vegada a Sevilla amb el seu exnòvio, Miguel Carcaño, que la va anar a buscar amb moto a casa seva.

Com que les hores anaven passant i la Marta no tornava a casa, els pares es van començar a preocupar i van decidir denunciar-ho tot a la Policia, que no va activar el protocol de cerca de la menor fins al cap de 17 hores, un període de temps que hagués estat clau per localitzar-la, viva o morta.

Miguel Carcaño confessa el crim i canvia la versió dels fets fins a 7 vegades

Al cap de tres setmanes, el 13 de febrer, van detenir a sis persones relacionades amb la desaparició de Marta del Castillo, entre les quals es trobava Miguel Carcaño que, l'endemà de l'arrest, va confessar el crim: va dir que li havia donat un cop al cap amb un cendrer i que es va desfer del seu cadàver llençant-lo al riu Guadalquivir.

No obstant això, després va canviar la seva versió dels fets i va explicar que l'autor del crim era Javier García Marín, un menor d'edat conegut popularment com "El Cuco". Segons aquesta segona versió, "El Cuco" i ell la van violar, el menor la va assassinar estrangulant-la i, posteriorment, es van desfer del seu cos llençant-lo en un contenidor.

Marta del Castillo / Archivo

Netflix estrena el documental de Marta del Castillo i aconsegueix que s'investigui la geolocalització de Miguel Carcaño, autor confés del crim / Arxiu

Francisco Javier Delgado Moreno

També va inculpar al seu germanastre Francisco Javier Delgado Moreno dient que va ser ell qui va assassinar a Marta del Castillo perquè es va posar al mig d'una discussió entre ell i Carcaño en referència a l'impagament de la hipoteca del pis. Segons s'explica a la docusèrie de Netflix, Miguel Carcaño va canviar la seva versió dels fets fins a set vegades.

El cas de l'assassinat de Marta del Castillo s'ha convertit en un dels més mediàtics d'Espanya i, 12 anys després del crim, encara no han aconseguit localitzar el seu cadàver. Miguel Carcaño, autor confés del crim, és l'únic dels implicats que actualment es troba a presó: ha de complir una condemna de 21 anys i tres mesos de presó i es nega a dir als agents on es troba el cos de la menor assassinada.​​

¿Dónde está Marta?

Gràcies a la docusèrie "¿Dónde está Marta?", que ho està petant a Netflix, han aconseguit que s'investigui un detall que podria ser clau per resoldre el crim i trobar el cos de la Marta. Es tracta d'un detall que, en el moment dels fets no li van donar tota la importància que mereixia: es tracta de la geolocalització dels mòbils, que podria ser clau per resoldre el cas.

Analitzaran la geolocalització del mòbil de Carcaño per saber on va amagar el cadàver de la Marta

Amb l'emissió d'aquest documental, el jutjat d'instrucció 4 de Sevilla ha donat permís a un perit judicial perquè analitzi el mòbil de Miguel Carcaño, que podria revelar on va amagar el cadàver de la Marta, ja que la geolocalització permet saber el lloc exacte on es trobaven els sospitosos en el moment dels fets.