Fiscalia de Sevilla vol arxivar el cas de l'assassinat de Marta del Castillo tot i que els policies han presentat avanços en la investigació del crim i noves proves que podrien revelar més pistes sobre on s'amaga el seu cadàver.

Assassinat de Marta del Castillo

Dotze anys després de l'assassinat de Marta del Castillo, encara no se sap on està el seu cadàver. Tot va començar el 24 de gener del 2009 quan la jove de Sevilla va desaparèixer en estranyes circumstàncies.​

Marta del Castillo / EFE

Fiscalia de Sevilla demana que s'arxivi el cas de Marta del Castillo / EFE

Al cap de tres setmanes, van detenir a Miguel Carcaño, de 20 anys, l'exnòvio de la Marta, que va confessar haver-la matat i haver llençat el seu cadàver al riu Guadalquivir. A més, també van detenir a Samuel Benítez, un home acusat d'haver sigut còmplice: hauria ajudat a Carcaño a amagar el cadàver de la jove.

Un crim ple d'incògnites i contradiccions

Tot i que Miguel Carcaño va confessar el crim, més tard va canviar completament la versió i va explicar que Javier García, un amic menor d'edat d'un dels acusats conegut popularment com "El Cuco". En aquesta segona versió explicava que tant ell com el Javier havien intentat violar la Marta i que "El Cuco" la va estrangular i que  van llençar el seu cos en un contenidor.​​​

A part d'aquests dos homes, també van detenir a tres persones més implicades en la desaparició i l'assassinat de Marta del Castillo. Les declaracions dels cinc detinguts estaven plenes de contradiccions i, dotze anys després del crim, encara no se sap on està el cadàver de la Marta. De moment, Miguel Carcaño és l'únic culpable de l'assassinat i està ingressat a presó: sortirà l'any 2030.​

Miguel Carcaño / Twitter

Miguel Carcaño està a la presó per haver assassinat a Marta del Castillo / Twitter

Miguel Carcaño va canviar la versió dels fets set vegades

Dotze anys després de l'assassinat, la Policia continua investigant el cas, ja que les declaracions d'alguns dels acusats són contradictòries entre elles i encara no se sap on està el cadàver de la jove. De fet, Miguel Carcaño, en total, va canviar la seva versió dels fets fins a set vegades, informa el periodista Nacho Abad a El Confidencial.

Fiscalia de Sevilla vol arxivar el cas

La Policia Nacional ha elaborat nous informes sobre el crim de Marta del Castillo, on s'aporten noves proves i demanaven permís als jutjats de Sevilla per seguir investigant el crim. No obstant això, tot i les noves proves i avanços d'aquest terrible crim, Fiscalia ha demanat que s'arxivi el cas, fet que ha causat gran indignació a la seva família.

La família de la Marta farà pública la investigació si s'arxiva el cas

Cal esperar la resolució final del jutge, que és qui dictaminarà si finalment s'arxiva el cas o es continua investigant. De fet, els familiars de la Marta han explicat que, en cas que s'arxivi, faran pública l'última investigació, on apareixen les noves proves de l'assassinat de la jove de 17 anys.