Veracruz (Mèxic) està de dol per la mort de la Mia, una nena de 8 anys que ha mort després de menjar una llaminadura caducada. Es tracta d'una llaminadura molt popular a Llatinoamèrica i que la consumeixen milions de persones i hi ha una investigació oberta per esbrinar les causes de la seva mort, que han causat gran commoció en l'àmbit internacional.

La famosa llaminadura es diu "Pelón pelo rico", un producte molt conegut tant a Mèxic com als Estats Units i que encanta als nens petits. A la Mia, la protagonista d'aquest tràgic succés, li agradaven molt aquestes llaminadures i en va menjar una sense saber que estava caducada.

Pelón pelo rico / Amazon
Una nena de 8 anys mor intoxicada després de menjar una llaminadura caducada: hi ha una investigació oberta per esclarir què ha passat / Amazon

De cop i volta, es va començar a trobar malament. Al principi, no li va donar importància, però a mesura que anaven passant les hores, cada vegada es trobava pitjor fins al punt que va ingressar a l'hospital amb un pronòstic greu.

Va ingressar a l'UCI amb un pronòstic molt greu i va acabar morint

Després de fer-li les proves, els metges van poder comprovar que la causa de la infecció era un bacteri provocat per menjar la llaminadura caducada. Va ingressar a l'UCI lluitant entre la vida i la mort i, malauradament, el diumenge va acabar morint.

Els fets han causat gran commoció a Jáltipan de Morelos, el municipi de Veracruz (Mèxic) on vivia la Mia, la petita víctima d'aquesta tràgica intoxicació. Els seus amics i familiars la descriuen com una persona alegre i encara no donen crèdit a la tràgica situació.

Investigació oberta per esclarir les causes de la mort de la Mia

Hi ha una investigació oberta per esclarir les causes de la seva mort, ja que, tot i que l'aliment estava caducat, no és habitual que pugui causar una intoxicació letal. Així i tot, els organismes de salut recorden la importància de mirar sempre les etiquetes per no consumir menjar en mal estat, ja que poden provocar des d'un simple mal de panxa fins a una intoxicació mortal.