El Nazzaryn, el jove de 22 anys que va confessar haver assassinat el passat 15 de febrer la Khawla, una nena de 14 anysAlcalá la Real, a Jaén, ha agredit diversos funcionaris de la presó en la qual es troba des del passat dia 18. Tenia antecedents per una agressió sexual que va perpetrar quan tenia 15 anys i va ser ell mateix qui va trucar a emergències per dir que havia matat la menor després d'haver intentat mantenir relacions sexuals.

L'assassí de la Khawla agredeix els funcionaris de la presó

Així ho ha detallat el sindicat CSIF en un comunicat que detallava que l'assassí confés ha agredit aquest migdia a diversos funcionaris de la presó de Jaén en la qual està internat. Concretament, ha estat l'Àrea d'Institucions Penitenciàries del sindicat qui ha condemnat l'agressió d'aquest migdia, quan l'acusat "s'ha negat a pujar a la seva cel·la després de passar el temps corresponent al pati".

Assassí menor Alcalá la Real / Arxiu

El Nazzaryn, de 22 anys, va confessar haver matat la Khawla / Arxiu

El sindicat també ha assenyalat que, quan els guàrdies li han dit que havia de sortir del pati, "ha amenaçat de mort als treballadors públics que es trobaven allà, a més de clavar-los cops i mossegades causant-los macadures." En el mateix comunicat han felicitat la "la ràpida actuació" dels funcionaris i han denunciat "la falta de mitjans personals que pateixen les presons del nostre país, inclosa la de Jaén."

Dos ferits i el pres en un mòdul d'aïllament

Després de la pallissa, el reclús ha estat traslladat a un mòdul d'aïllament i, segons fonts d'Institucions Penitenciàries, de moment hi ha dos treballadors ferits i "pendents de valoració" per determinar la gravetat de les lesions. A més, recalquen que l'agressió protagonitzada pel Nazzaryn ha estat "absolutament inesperada", encara que no és la primera vegada que l'acusat canvia d'actitud des que va confessar el crim.

Mare menor assassinada / EFE

La Khawla va ser presumptament enganyada per l'assassí confés per anar a un paratge solitari, on van tenir lloc els fets / EFE

De fet, després de confessar el crim per telèfon i explicar la zona dels fets, mostrant una sorprenent actitud de col·laboració, es va tancar en banda i va deixar de declarar, contestant sempre a totes les preguntes amb un "No comento". Encara que no havia passat abans per presó, sí que tenia antecedents penals per una agressió sexual que va cometre quan tenia 15 anys i va assaltar una jove en un camí rural per fer-li tocaments.

Nazzaryn, de 22 anys, amb antecedents i assassí confés

Ara continua engrossint el seu historial amb aquesta agressió, que ha provocat també una reclamació del CSIF perquè els funcionaris d'Institucions Penitenciàries siguin considerats agents de l'autoritat perquè "no podem permetre que aquestes situacions siguin habituals, és un risc tant per als professionals com per als interns". Han finalitzat detallant que el jove també es troba en observació mèdica.

Segons els avenços de la investigació que es coneixen fins ara, víctima i assassí van coincidir a casa d'una amiga, on la menor havia acudit per estudiar. Allà, havia enganyat presumptament la Khawla -a qui deien Jaula per la seva transcripció de l'àrab- per anar a un lloc en ruïnes a prop del castell de la localitat jaenesa, on es va produir la presumpta agressió sexual i la va escanyar mortalment.