Aquest dimarts un jove de 22 anys confessava haver matat la Khawla, una nena de 14, que va ser trobada despullada i amb marques de violència en una zona allunyada d'Alcalá la Real, un municipi de Jaén. L'autòpsia va confirmar la mort per asfíxia i el jove passa aquest divendres a disposició judicial. Un dels fets que més han indignat és que l'assassí tenia antecedents per agressió sexual, que va cometre quan ell tenia 15 anys. Així va ser l'abús que va cometre contra una noia el 2014.

L'agressió sexual dels antecedents de l'assassí de la Khawla

Mentre l'acusat de l'assassinat de la Jaula -com li deien a la petita, d'origen marroquí i nacionalitat espanyola- declara al jutjat a Jaén, la mare de la menor, que només tenia 14 anys, clama justícia per a la seva filla. Ella mateixa ha estat víctima de violència de gènere per part del pare de la nena, de qui està separada per això. I és que, després de la trucada a la Guàrdia Civil en què el jove -també espanyol d'ascendència dominicana- confessava l'assassinat, va sortir a la llum que tenia antecedents.

Detenció assassí Khawla / EFE

L'assassí de la Khawla tenia antecedents per una agressió sexual que va perpetrar quan tenia 15 anys / EFE

Aquesta història policial es remunta a 2014, en concret el 31 de març al voltant d'un quart de set de la tarda. Segons detalla el Diario de Jaén, els fets van tenir lloc a prop d'una ferralleria de Jaén, al paratge anomenat Camino de la Casería, a uns 50 quilòmetres d'Alcalá la Real, on l'ara acusat d'assassinat, que llavors tenia 15 anys, li va preguntar l'hora a la víctima, que passejava sola per la zona. Després d'això, es va abraonar sobre ella, que tenia uns 20 anys, la va tirar a terra i li va fer tocaments.

Així va atacar brutalment una jove el 2014, amb només 15 anys

Ell era molt més alt i fort, per la qual cosa li va resultar fàcil atacar-la. Afortunadament, ella mateixa va poder trucar als serveis d'emergències per avisar dels fets i després es va concloure que no havia patit lesions. La policia va intervenir ràpidament i, després de la descripció del menor, van començar a buscar-lo, trobant-lo en qüestió de minuts. Així i tot, van haver de perseguir-lo fins a una finca olivera a prop de l'àrea d'El Portichuelo, sent finalment detingut per la Policia Local.

Assassinat Khawla / EFE

Jaén està commocionat per l'assassinat de la nena, de 14 anys / EFE

La jove va ser atesa per usuaris del carril bici que envoltava el lloc de l'atac i ambdós estaven molt nerviosos. L'adolescent, després de ser reconegut en un centre sanitari d'Alcalá la Real i descobrir-li una mossegada segurament causada durant el forcejament, va passar a disposició judicial, on es va dictar una ordre d'allunyament entre l'autor i la seva víctima. Aquest divendres, gairebé vuit anys després, torna a veure's davant del jutge, sent ja major d'edat i per fets més greus: assassinat.

Ell mateix va trucar als serveis d'emergència sobre les deu de la nit per avisar que havia matat a la Khawla en un cas que ara s'estudia com a possible feminicidi sexual, ja que no s'ha pogut confirmar que hi hagués una relació entre víctima i assassí, encara que la mare de la menor assegura que li van parar una trampa a la seva filla i que no tenia xicot ni res per l'estil.