Khawla Elhaiba, Jaula per als amics, apareixia morta als 14 anysAlcalá la Real, Jaén, aquest dimarts. Després d'hores desapareguda, la Guàrdia Civil rebia una trucada de l'assassí, de 22 anys, que els informava que l'havia matat als voltants de la Fortalesa de la Mota, a prop del castell de la localitat. Tot i que encara no es coneix el tipus de relació entre víctima i assassí, se sospita que van mantenir relacions sexuals o que ell la va agredir sexualment, després de la qual cosa la va matar asfixiant-la.

Nova hipòtesi de la mort de Khawla a Alcalá la Real

De moment, l'informe preliminar de l'autòpsia ha determinat com a causa de la mort una asfíxia. Quan els agents van arribar al lloc dels fets, on el jove que l'havia matat, de 22 anys, els esperava al costat del cos seminú i sense vida de la menor, que cursava tercer de l'ESO. El lloc en el qual es van trobar l'escena era dins d'un recinte tancat de difícil accés, envoltat per una tanca. S'ha pogut saber que l'adolescent havia mantingut relacions sexuals, però no tenia signes de defensa o ferides, per la qual cosa se sospita que va poder ser consentit.

Assassinat Khawla / EFE

La mare assegura que a la seva filla li van parar una trampa / EFE

Aquest és un dels detalls que fan sospitar que la Khawla va acompanyar el seu assassí de forma voluntària, sense saber el que li esperava. De fet, aquesta és la hipòtesi que sosté la seva mare, Hakima, que ho deia en la concentració celebrada en honor a la menor a Alcalá la Real aquest dimecres. La dona, separada del pare de la nena, contra qui té una ordre d'allunyament per violència de gènere, portava buscant la seva filla des de les vuit de la tarda.

La mare assegura que "li van parar una trampa"

La víctima li havia dit a les cinc que se n'anava a casa de la seva amiga Marina per estudiar amb l'ordinador, però mai no va tornar. La trucada de l'assassí i troballa del cos va ser cap a les deu de la nit i finalment l'Hakima identificava el cos de la seva única filla a mitjanit a través d'unes fotografies de la roba que portava la nena el dia de l'assassinat. "Li van parar una trampa", clamava l'Hakima davant dels mitjans en la concentració.

"La meva única nena, el meu cor... Tota la meva vida treballant perquè estudiés i ara això", sanglotava en la concentració, en la qual es clamava justícia per a la Jaula. En les mateixes declaracions va assegurar que li van parar una trampa a la seva filla, que "no tenia xicot ni merdes". D'altra banda, algunes amigues de la nena han detallat que la Khawla va anar a casa d'un amic amb un grup de nois i noies, entre els quals estava el sospitós, amb qui en principi no mantenia cap relació sentimental.

Assassinat Khawla / EFE

El mateix assassí va trucar a la Guàrdia Civil per confessar el crim / EFE

L'assassí confés, de 22 anys, de fet, té antecedents per una agressió sexual que va cometre quan tenia 15 anys i era conegut per jugar a l'hoquei a l'equip local. Tanmateix, no hi ha contra ell denúncies per maltractament o violència de gènere, a més de no estar en el sistema de seguiment de la policia. Després de confessar el crim, el jove va ser traslladat a la Comandància de la Guàrdia Civil a Jaén, on romandrà fins aquest divendres, que passarà a disposició judicial.