Des de primera hora del matí els Mossos d’Esquadra han desplegat en diversos punts de l’àrea metropolitana, sobretot a la Mina, a Sant Adrià de Besòs, i també a la zona del Vallès, un ampli dispositiu policial per detenir un grup de lladres que se’ls relaciona amb diversos robatoris violents, encastaments i teloners, i que també van participar en el segrest d’una persona el passat mes de juliol a la zona de Lliçà del Vallès.

En l’operatiu hi participen uns 200 agents dels Mossos d’Esquadra, que estan fent deu entrades i escorcolls a més de la Mina, també en municipis del Maresme i del Vallès Oriental. S’han activat, per la perillositat del grup que calia detenir, efectius del Grup Especial d’Intervenció (GEI), de la Brigada Mòbil (Brimo), de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Unitat Canina i també investigadors de la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE), que són els que han liderat la investigació. En total s'han arrestat nou persones. Les entrades s'han fet concretament a Argentona, Lliçà del Vallès, Mataró, Badalona, Hospitalet de Llobregat i a Sant Adrià de Besòs.

Investigació des del mes de juliol de 2022

La investigació, segons ha pogut saber aquest mitjà, va arrencar el mes de juliol quan es va tenir coneixement d'un clan molt violent que estava ubicat a la zona de Llinars i que es dedicaven als robatoris amb violència i amb força en diversos punts de l'àrea metropolitana, sobretot, a la part nord.

Va ser llavors quan es va saber que entre el 10 i l'11 d'aquell mes, part dels integrants de la banda van segrestar un vehicle i van fer ús d'armes de foc llargues, des d'on fins i tot van obrir foc contra membres d'una banda rival en el robatori de mercaderia amb la qual traficaven. No consta que hi haguessin ferits. El cotxe va aparèixer calcinat al Maresme al cap de poc dies i va permetre a la policia estirar el fil, fins avui, que s'ha explotat el cas, tot i que ara mateix no se n'han conegut molts més detalls ja que el cas es troba sota secret de sumari.

Més atracaments violents

Just la setmana passada, en aquesta mateixa zona, els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes relacionats amb robatoris amb violència per encastament i teloners. Després d'assaltar un camió de cosmètics, i fugint de la policia per l'AP-7, van estampar el Jaguar robat a Sarrià contra una de les tanques de l'autopista. El conductor va poder escapar.

Els dos ocupants del vehicle van quedar ferits i van ser arrestats per la policia. Es tractava de dos homes, els dos de nacionalitat espanyola, veïns de la zona de la Mina, i amb antecedents per aquest tipus de robatoris. No es descarta que estiguin relacionats amb les detencions que s'han fet avui al mateix barri de la Mina de Sant Adrià i també a la zona de Llinars i Mataró.