Els Mossos d'Esquadra han posat fil a l'agulla per tal d'identificar, localitzar i detenir els vuit joves que el passat cap de setmana, en el marc de les festes de Sants (Barcelona), van agredir en grup un noi després d'haver-lo vist fent-se un petó amb un altre jove, en el que és un clar cas d'homofòbia. La investigació s'inicia de manera formal després que la víctima, que fins ara només havia denunciat els fets públicament, hagi interposat el matí d'aquest dimecres, 31 d'agost, una denúncia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de l'Eixample. Els agents recorden la importància de denunciar les agressions homòfobes per tal que cap acte d'intolerància envers el col·lectiu quedi impune

La policia catalana vol conscienciar sobre la importància de denunciar aquests delictes d'odi

La policia de la Generalitat de Catalunya ha comunicat a través del seu compte de Twitter l'inici de la investigació formal arran d'aquesta agressió homòfoba, ara que la víctima ha presentat la denúncia oficial per aquests fets. De la mateixa manera, l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCLH) també ha confirmat la denúncia de la víctima, que ha estat "acompanyada en tots moments pels serveis jurídics de l'OCLH". 

tuit oclh jove denuncia agressio homofoba festes sants
L'OCLH ha confirmat la denúncia a través de Twitter.
tuit mossos jove denuncia agressio homofoba festes sants
Els Mossos confirmen l'inici de la investigació, i recorden la importància de denunciar els delictes d'odi.

Els agressors "no tenien més de 20 anys", segons la víctima

L'agressió contra el jove va produir-se el passat cap de setmana durant la festa major del barri de Sants, que ha reunit centenars de persones als seus carrers i places. Segons el relat de la víctima, que primerament va fer pública l'agressió a través del seu compte personal d'Instagram, on relatava que un grup de vuit nois joves va pegar-li al crit de "maricón" en veure que es feia un petó amb un altre noi: "Això [fent referència a les múltiples contusions i lesions facials] és després d'haver-me fet un petó amb un noi. Barcelona continua sent insegura pel nostre col·lectiu. M'han pegat a la cara entre vuit al crit de "maricón" i després han continuat fent-ho quan era a terra. El més trist és que eren nens de no més de 20 anys", relatava el jove al seu compte d'Instagram. A la mateixa publicació, la víctima agraeix que l'organització de les festes donés per acabada la celebració arran de l'agressió homòfoba, com a mostra de suport cap a la víctima.

victima agressio homofoba festes sants denuncia instagram
La víctima de l'agressió homòfoba a les festes de Sants va denunciar els fets a través d'Instagram. / Foto: Xarxes socials

El jove va aprofitar la denúncia pública dels fets per deixar constància de les situacions d'intolerància i de violència que viuen els membres del col·lectiu LGTBI de forma reiterada, expressant que "No som casos aïllats, som casos diaris". Malgrat tot, dona les gràcies a l’organització, perquè, arran de l’agressió, va donar per finalitzada la festa, com a mostra de repulsa. 

Les festes de Sants han registrat dues agressions contra el col·lectiu LGTBI 

Aquest lamentable incident, malauradament, no és el primer contra el col·lectiu LGTBI registrat en el marc de les festes populars del barri de Sants. La mateixa nit, una parella de lesbianes també va ser agredida físicament i amb molta violència per part, també, d'un grup de vuit joves. Tanmateix, no ha transcendit si les víctimes han interposat una denúncia contra aquests fets.