Diverses persones han denunciat una onada d'agressions homòfobes en el marc de la Festa Major de Sants. Segons apunta el col·lectiu Espai Feminista de Sants, es van produir dues agressions lesbofòbiques durant els actes de la Festa Alternativa. Segons han explicat en un comunicat, les dues noies van ser víctimes d'insults perpetrats per set homes que, en trobar-se aquests una resposta de les noies, "les van atacar amb ampolles de vidre i cops". Aquest atac ha causat en les dues víctimes "ferides greus a la cara i el cos, i les va afectar la mobilitat".

De moment, no hi ha denúncia dels fets

La denúncia de l'agressió de les dues noies s'ha fet pública a través del moviment feminista. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ha informat que està al cas d’aquesta situació, ja que tant els col·lectius feministes santsencs com els punts lila habilitats a la Festa Major han reportat aquests dos casos. Fonts municipals, però, assenyalen que la Guàrdia Urbana no ha intervingut en cap d’aquestes dues agressions, i tampoc no consta cap denúncia als Mossos d’Esquadra sobre els fets. Tanmateix, el consistori s'ha ofert en tot moment a "acompanyar en tot allò que sigui necessari". 

agressio
Comunicat de rebuig a l'agressió homòfoba en el marc de les Festes Majors de Sants / Imatge: Twitter @Vaga8MSants

Segona agressió durant les festes majors

No és l'única agressió que es va viure al barri barceloní de Sants. De fet, un jove ha denunciat públicament que un grup de vuit nois li va pegar al crit de "maricón" en veure que es feia un petó amb la seva parella. Els agressors el van tirar a terra, on els cops van continuar.

El jove va fer públic el cas a través d'una publicació a Instagram, on va penjar una foto en què es veuen les ferides que té a la cara. També lamenta que els nois que el van agredir no tenien més de 20 anys i ha aprofitat en denunciar les agressions contra el col·lectiu homosexual, que segons diu, són un problema freqüent: "No som casos aïllats, som casos diaris". Malgrat tot, dona les gràcies a l’organització, perquè, arran de l’agressió, va donar per finalitzada la festa, com a mostra de repulsa. El noi critica, això no obstant, que "Barcelona continua sent insegura" per al col·lectiu gai. 

L'Observatori contra l'homofòbia ha recollit aquests casos i han activat els protocols corresponents. També ha condemnat els fets i ha comunicat que traslladarà a les autoritats competents els dos casos. Per la seva banda, els Mossos d'Esquadra han remarcat la importància de denunciar aquestes agressions.

Les tres paraules que es poden salvar d'una agressió

Segons explica un expert en comunicació no verbal, José Luis Martín Ovejero, format en detecció de la mentida pels responsables de les unitats d'Anàlisi de Conducta de Policia Nacional i Guàrdia Civil, el simple fet de pronunciar tres paraules ens poden salvar d'una agressió. En moltes ocasions, "les persones que passen pel carrer dubten sobre si intervenir o no, perquè no saben si es troben davant d'una baralla d'una parella, per exemple, o bé són realment dos desconeguts," explica l'expert. Per aquesta raó, pronunciar la frase "no et conec" pot fer reaccionar a les persones que es troben al carrer, ja que estàs avisant expressament que es tracta d'una agressió.