Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves, un d'ells menor, com a presumptes autors de l'agressió homòfoba que van patir dos nois durant la festa major de Lladó (Alt Empordà). Els arrestats estan acusats d'un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques, un de lesions i un de furt, perquè es van endur el telèfon mòbil d'una de les víctimes.

Agressió homòfoba durant les festes majors

Els fets van tenir lloc el passat 9 de juliol cap a les tres de la matinada quan les dues víctimes, que són parella, es dirigien a l'aparcament per marxar de la festa, que se celebrava en la localitat de Lladó. De sobte, es van creuar amb un grup que els va insultar tot referint-se a la seva condició sexual. Després dels insults, els nois s'hi van abraonar i els van agredir, fent-los caure a terra. Les dues víctimes van aconseguir marxar i l'endemà van denunciar l'agressió davant els Mossos d'Esquadra. Arran dels fets, els agents de la policia catalana van obrir una investigació per intentar localitzar i detenir els agressors, que no eren naturals de Lladó.

Els Mossos detenen els agressors

Finalment, la investigació ha acabat aquest dijous amb la detenció dels dos joves autors de l'agressió, un d'ells menor d'edat. El detingut major d'edat serà citat en els pròxims dies per declarar davant l'autoritat judicial competent, mentre que el menor ho farà davant la Fiscalia de Menors de Girona.

L'Ajuntament de Lladó es presentarà com acusació en cas de judici

L'alcalde de Lladó, Joaquim Tremoleda, ja va anunciar quan van ocórrer els fets que l'Ajuntament es personarà com a acusació per mostrar el rebuig i la "condemna més enèrgica" del consistori a agressions com aquestes.