Després de tres setmanes ingressada a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital de la Paz de Madrid, María M., biscaïna de 41 anys, ha sucumbit a les greus ferides que va patir la nit del 21 d’abril, quan el restaurant on estava sopant amb unes amigues, el Burro Canaglia de la plaça Manuel Becerra, va incendiar-se per una pizza flamejada. Amb aquesta nova mort, s’eleven a tres les persones que han perdut la vida a conseqüència del foc que va calcinar per complet l’establiment. Les altres víctimes, un cambrer de 25 anys i una infermera de 43, amiga de la darrera difunta, van morir al mateix lloc dels fets.

Gaudien d’un sopar amb amigues quan va ocórrer la tragèdia  

Aquella nit de divendres, quatre amigues de tota la vida van reunir-se en un popular restaurant del barri de Salamanca després de diversos mesos sense veure’s. El retrobament, però, va acabar de la pitjor manera possible, quan una de la pizza més famosa del local, la Inferno Carnívora, que se serveix flamejada, va calar foc a les plantes artificials que decoraven tot el sostre, fent que les flames s’estenguessin amb extrema rapidesa. Les dones estaven sopant en una de les taules situades prop de l’entrada, la zona on es va originar l’incendi, i només dues d’elles van poder escapar il·leses. Alexandra V.S. va morir sufocada pel gas tòxic que emetia el dens fum, sense que els sanitaris del Samur-Protecció Civil poguessin fer res per salvar-li la vida. María M., qui també va quedar atrapada a l’interior, va ser rescatada pels bombers i traslladada d’urgència a l’hospital, juntament amb set ferits més, però, desgraciadament, no ha pogut fer front a les lesions.

Tots els restaurants de la cadena han retirat la decoració del sostre   

El Burro Canaglia de la plaça Manuel Becerra de Madrid forma part d’una cadena de restaurants que tenen locals en diverses ciutats, entre elles Alacant, Sevilla, Santander i Bilbao, d’on eren originàries les víctimes. Tots es caracteritzaven per una abundant decoració amb plantes i flors artificials que penjaven del sostre, però, arran de la tragèdia, s’ha ordenat la retirada d’aquests elements per evitar que una cosa així pogués tornar a passar en un futur.

La Policia Nacional va obrir diligències per tal d'esbrinar com va originar-se aquest incendi que ha destruït per complet l'establiment, ha posat fi a la vida de tres persones i ha deixat greument ferides altres set. Tot i que l'informe oficial no s'ha fet públic, tot apunta que les flames de la pizza van calar foc a les plantes, algunes de les quals gairebé arribaven a tocar les taules, estenent-se tan ràpidament que dels 40 comensals que hi havia aquella nit al restaurant, 20 van quedar atrapats sense possibilitat d'escapar si no fos per la ràpida actuació dels bombers.