Dues persones han perdut la vida i altres deu han resultat ferides en l'incendi d'un restaurant del centre de Madrid aquest divendres a la nit. El foc s'ha originat entorn de les 23:00 hores a l'entrada de l'establiment, situat al número 16 de la plaça Manuel Becerra del barri de Salamanca. Segons les primeres informacions policials, un dels morts era treballador del local i dels deu ferits, sis es troben en estat greu i han estat traslladats a diversos hospitals de la ciutat.

El foc es va iniciar en cremar unes plantes artificials

Segons els testimonis dels comensals, l'incendi s'hauria originat després que un dels cambrers flamegés una pizza; la flama hauria arribat fins al sostre, cobert de plantes artificials, que haurien calat foc a l'instant. Els treballadors del restaurant, el Burro Canaglia Bar&Resto, van avisar immediatament als serveis d'emergències i van intentar sufocar el foc, però diverses persones van quedar-se atrapades a l'interior de l'establiment.

Dotze dotacions dels Bombers de l’Ajuntament del Madrid, així com deu ambulàncies de Samur-Protecció Civil van acudir a l’avís de l’incendi. Els bombers, que van arribar en pocs minuts, van començar amb el rescat de les persones que no havien pogut sortir del restaurant, però el dens fum i la intensitat de les flames va dificultar la seva tasca. Finalment, van poder treure les dotze persones atrapades, que van ser ateses pels sanitaris. Sis dels ferits van ser entubats i evacuats a diversos hospitals de Madrid amb pronòstic greu, i els altres quatre van poder ser donats d’alta pels paramèdics amb ferides de caràcter lleu. Malauradament, no van poder fer res per salvar la vida d’una de les comensals i d’un cambrer del restaurant, que havia començat a treballar feia una setmana al local, i  van ser declarats morts al lloc dels fets.

La Policia Nacional ha obert una investigació

Efectius de la Policia Nacional també van desplaçar-se fins a la plaça Manuel Becerra, i han obert una investigació per poder determinar amb exactitud les causes del foc. La Policia Científica ha realitzat la inspecció ocular del restaurant, han dut a terme un reportatge fotogràfic del lloc dels fets, i han assegurat que "no es pot descartar cap hipòtesi sobre l'origen de l'incendi".

incendi restaurant madrid
El foc ha cremat l'interior de l'establiment | Fernando Villar, EFE.