Els dos operaris desapareguts en l'explosió de Madrid han estat trobats morts. L'incident ha deixat dinou ferits, quatre d'ells lleus i un en estat greu. Les autoritats han confirmat també que una fuita de gas ha estat la causa de l'explosió.

L'explosió ha tingut lloc avui, sobre dos quarts de dues del migdia, a l'àtic d'un edifici de quatre plantes situat al barri Salamanca, concretament al carrer General Pardiñas amb el carrer Ayala. Els edificis limítrofs han estat desallotjats, així com les principals vies d'accés a la zona, per motius de seguretat.

Els dos operaris desapareguts van intentar evitar la catàstrofe

Els bombers han estat treballant en la localització dels dos individus des que s'ha tingut constància de la seva desaparició. José Luís Martínez-Almeida, l'alcalde de la ciutat, ha confirmat les defuncions dels dos desapareguts fa breus instants. Tal com ha detallat l'alcalde als mitjans, els dos operaris desapareguts es trobaven treballant en les obres de reforma de l'edifici quan els seus companys van detectar una forta olor de gas. Ambdós homes, les edats dels quals eren 21 i 27 anys, van baixar fins al soterrani de l'edifici per tancar la clau del gas i evitar així la catàstrofe. Desafortunadament, no van arribar a temps. Han estat els companys dels dos morts, que van aconseguir sortir després de l'ensorrament, els que han alertat els bombers de la situació, indicant-los també la localització exacta dels homes.

Tal com ha explicat l'alcalde als mitjans, la mort dels dos homes ha estat "immediata", de manera que no han patit.

Un rescat ple de complicacions

La magnitud de l'explosió ha dificultat enormement les tasques d'evacuació dels bombers. En un primer moment, es creia que tots els presents a l'edifici havien aconseguit sortir, alguns d'ells ferits. No obstant això, els operaris que es trobaven treballant a les obres de reforma de l'edifici van donar l'alerta als bombers que hi havia dos homes desapareguts, avís després del qual es van iniciar les tasques de localització i rescat.

Els dos operaris desapareguts es trobaven al soterrani de l'edifici, sota el pati interior d'aquest. Aquesta zona ha quedat sepultada sota tones de runa que ha caigut al pati després de l'explosió, per la qual cosa el rescat dels dos operaris s'ha complicat enormement. Després de més de quatre hores de treball  per part dels bombers, aquests han aconseguit arribar fins als cossos sense vida dels treballadors. Les condicions en les quals els bombers han treballat per al rescat dels dos operaris han estat molt complicades, ja que l'accés a l'habitació on es trobaven els operaris únicament era apte per a una persona, a més d'estar plena de runa. El cos de bombers no podia utilitzar maquinària pesant a causa de la inestabilitat del propi edifici, i totes les tasques havien de realitzar-se manualment.

Un ancià de 84 anys, ferit de gravetat

L'explosió ha deixat darrere de si dinou persones ferides, una xifra que ha anat ascendint al llarg de les hores. D'aquestes dinou persones, quatre d'elles han estat traslladades a l'hospital: tres amb ferides lleus, i una ferida de gravetat. El ferit greu és un home ancià, de vuitanta-quatre anys, que ha estat ingressat a l'UCI a causa de diversos politraumatismes.

Els bombers treballen per assegurar la zona

A causa de la magnitud de l'explosió, s'han desallotjat els edificis limítrofs i s'ha tallat l'accés a cotxe fins al lloc dels fets per permetre als equips d'emergència treballar. Actualment, els bombers treballen per consolidar l'edifici accidentat, que presenta greus danys estructurals, de manera que el perímetre sigui segur per als veïns i transeünts.