El luxós i històric Hotel Saratoga, situat a l'Havana (Cuba) ha quedat completament destrossat després que una brutal explosió tingués lloc cap a les cinc de la tarda hora espanyola, la qual cosa a Cuba serien gairebé les onze del matí. El primer balanç emès per les autoritats cubanes confirmen almenys vuit morts i catorze desapareguts, mentre continuen treballant en el desallotjament de la zona.

Segons apunten les primeres investigacions obertes per esclarir la causa de l'accident, les primeres hipòtesis assenyalen que una fuita de gas hauria causat l'explosió. 

L'explosió ha destrossat la façana de l'hotel

La forta explosió ha destrossat per complet la façana de l'edifici. Tal com es pot veure en el següent vídeo, l'explosió ha creat una espessa i fosca fumarada. Aquesta, juntament amb el soroll de l'explosió, ha cridat l'atenció de centenars de curiosos que es trobaven a prop de la zona i que s'han apropat per veure què passava.

Almenys vuit morts i catorze desapareguts

Les autoritats cubanes han confirmat que l'explosió ha matat a vuit persones, i catorze estan desaparegudes. Els cossos d'emergències treballen en el rescat i localització dels desapareguts. Per ara, no es descarta que la xifra de víctimes mortals continuï augmentant durant les pròximes hores. 

Les víctimes són treballadors

Els detalls d'aquest fatídic incident van sortint a la llum a poc a poc. L'Agència EFE ha pogut confirmar que l'hotel estava tancat al públic; de fet, s'estaven duent a terme algunes reformes perquè l'hotel estigués llest de cara l'arribada de turistes. Tal com afirma l'agència, en el moment de l'explosió es trobaven dins de l'edifici diversos treballadors i directius de l'hotel.

L'hotel era centenari i hi havia allotjat desenes de famosos

El famós hotel està situat en una de les zones més cèntriques de la capital cubana. Per aquesta raó, els bombers i els serveis d'emergència han desallotjat tant la zona afectada com els edificis més propers a l'hotel. L'hotel va inaugurar-se després d'una gran ampliació l'any 2005, si bé la seva estructura original va ser construïda l'any 1880. Al llarg d'aquest segle i mig d'història, el Saratoga de L'Habana ha allotjat a incomptables figures històriques i personatges famosos, sent els més recents Madonna, Jay Z o Beyoncé, d'entre molts.